Insolventa, in dezbatere la CCIA Timis. Lectorii, printre care si av. Gheorghe Piperea, au la baza o experienta de peste 20 de ani si mai mult de 1000 de dosare/ cazuri (P)

Camera de Comert si Industrie a Romaniei si SCA Piperea si Asociatii, in parteneriat cu  Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, organizeaza in data de 6 aprilie 2023, intre orele 10 – 15, in Sala BANAT a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22) conferinta cu tema:


Insolventa in contextul actual si modalitati de prevenire a acesteia

In temeiul Parteneriatului de Colaborare incheiat intre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si SCA Piperea si Asociatii, CCIA Timis are prilejul sa fie gazda si sa organizeze aceasta conferinta.

Dificultatea financiara si insolventa fac parte din viata companiilor astfel incat va fi abordata problema si din perspectiva creditorului, a celui care este afectat de insolventa partenerului sau de afaceri. Vor fi prezentate idei si masuri de limitare a expunerii inainte de intrarea in insolventa a partenerului, sintetizam drepturi si obligatii ale creditorilor odata cu deschiderea procedurii, dintr-o perspectiva practica a lectorilor avand la baza experienta in domeniul insolventei acumulata in peste 20 de ani si din derularea a peste 1000 de dosare/cazuri.

Echipa de specialisti / lectori va fi formata din:

Dr. av. Gheorghe Piperea, partener coordonator SCA Piperea si Asociatii si RomInsolv SPRL

Alexandru Ratoi, partener SCA Piperea si Asociatii

Florian Mateita, partener RomInsolv SPRL

Mircea Deaconu, partener RomInsolv SPRL.

Co-moderator si lector este dr. av. Flavia Consuela Craciun, practician in insolventa, arbitru la Curtea de Arbitraj a CCIAT, care va prezenta problematica aferenta creantelor curente in procedura insolventei.

Este de notorietate faptul ca fiecare afacere trece mai devreme sau mai tarziu prin diferite provocari, iar pentru a le depasi, este nevoie de o strategie, de o analiza si de un plan de restructurare si reorganizare. Exista solutii de evitare a insolventei, dar exista si modalitati de tratament judiciar/administrativ ale dificultatilor financiare mai grave ale intreprinderilor. Fiecare manager trebuie sa cunoasca faptul ca insolventa poate fi prevenita printr-un management de criza foarte bine pus la punct si prin proceduri de restructurare, trebuie sa fie informat daca exista si beneficii ale insolventei si, totodata, si nu in ultimul rand, cine si cum ar putea profita de pe urma insolventei.

Conferinta este structurata in doua sesiuni si o pauza de cafea.

Taxa de participare: 150 lei + TVA pentru membri CCIAT

200 lei + TVA pentru nemembri

Data limita de confirmare: 4 aprilie 2023


Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0736985482. Va rugam sa transmiteti confirmarile de participare la adresa de e-mail: mvasiu@cciat.ro.

(Impact Press)

 

Leave a Reply