Sunteti MASON? Marius Voineag, validat de CSM pentru functia de procuror sef al DNA: „Am reusit sa formulez o cerere la cei de la Marea Loja Nationala”

Marius Voineag, intrebat daca e mason si cum raspunde la acuzatia ca ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Ciuca: ”Nu sunt si n-am fost, nu ca as avea ceva cu masoneria/ Nu am blocat niciun dosar, e in lucru la al doilea procuror, sa speram ca se vor pronunta in perioada imediat urmatoare”


Marius Voineag, propunerea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, pentru sefia DNA, a fost intrebat, marti, la iesirea de la interviul cu sectia de procurori din CSM, cum raspunde la acuzatia ca ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciuca si daca este sau a fost mason.

Voineag a declarat pentru G4Media ca nu este si nici n-a fost mason, dar si ca n-ar fi blocat dosarul sefului Executivului. Voineag, care a primit aviz favorabil de la CSM, a declarat ca dosarul de plagiat e in lucru la al doilea procuror si ca spera ca solutia sa vina rapid

Reporter: Ce schimbari ati vrea sa aduceti la DNA?

Marius Voineag: Cea mai importanta vizeaza componenta recuperarii produsului infractional. Cand ne axam pe sanctiuni, sa ne axam si pe luarea produselor ilicite si atunci, practic, vom avea cercul complet. Pana la momentul ala noi am facut lucrurile foarte bine pe componenta de combatere si au iesit niste lucruri excelente.

Rep.: Sunteti mason?

Marius Voineag: Nu, nu. Chiar am prezentat sectiei (de procurori din cadrul CSM, n.red.). Ma bucur ca am primit aceasta intrebare. Am reusit saptamana trecuta sa formulez o cerere la cei de la Marea Loja Nationala am solicitat expressis verbis si daca am avut vreun raport de orice fel. Am vrut sa inlatur orice fel de… Nu ca as avea ceva cu masoneria, ci ca nu sunt eu in peisajul asta. (Raspunsul negativ este infirmat de simbolul folosit fracvent de masoni, respectiv piramida degetelor n.n.).

Rep.: Dar ati fost?

Marius Voineag: Nici n-am fost, nici n-am fost. Nu am avut niciun fel de raport. Raspunsul o sa vi-l pun la dispozitie.

Rep.: Ati fost acuzat in spatiul public ca in calitate de adjunct al Sectiei a doua din Parchetul General ati blocat dosarul de plagiat al premierului repartizandu-l unui procuror in conditiile in care acea fapta era oricum prescrisa. Cum comentati?

Marius Voineag: Obligatia noastra ca sefi de sectie sau manageri este ca indiferent de context solutia pe prescriptie trebuie data intr-un cadru procesual. Faptul ca a fost analizata politic chestiunea asta e in afara puterilor mele, insa va pot garanta in ceea ce priveste repartizarea si circuitul lucrarilor, totul s-a facut cu respectarea celor doua articole din regulament, e vorba de 19, alineatul 3 raportat la 19 alineatul 4.

Ideea e ca nu am blocat niciun dosar, e in lucru in momentul de fata la al doilea procuror, sa speram ca se vor pronunta in perioada imediat urmatoare cu privire la solutionarea acestui. (I.P.)

Sursa: G4Media

Leave a Reply