DESCINDERI. Locatiile firmei de pariuri si jocuri de noroc New Mozzart, cu sediul in Timisoara, asaltata de mascati de la trupele speciale. Evaziune de peste 3 milioane de euro

Firma de jocuri de noroc si pariuri sportive New Mozzart, cu actionari sarbi si sediul social in Timisoara, a fost asaltata, in aceasta dimineata, de mascati de la trupele speciale, care au efectuat perchezitii intr-un dosar de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalarea banilor in domeniul jocurilor de noroc si al pariurilor sportive.


Anchetatorii au descins, in paralel, in mai multe locatii ale firmei, din Timisoara si Bucuresti, si la domiciliile mai multor angajati ai firmei de pariuri, fiind vizati atat cetateni sarbi, cat si cetateni romani.

”In cursul zilei de azi, intr-o cauza in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalarea banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PICCJ – SUPC, politisti din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economicepun in aplicare 10 mandate de perchezitie domiciliara pe raza Municipiului Bucuresti (4) si a judetului Timis (6), la domiciliile persoanelor si sediile sociale ale unor societati comerciale implicate in activitatea infractionala”, anunta, vineri, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Conform procurorilor, pe teritoriul Romaniei s-a constituit un grup infractional organizat, format din cetateni sarbi si cetateni romani, cu scopul eludarii obligatiilor fiscale prin inregistrarea in documentele contabile ale unor societati cu obiect de activitate jocuri de noroc si pariuri sportive a unor cheltuieli care nu s-au efectuat in realitate.

”In mod concret, cheltuielile erau justificate sub forma unor castiguri fictive la jocuri de noroc si pariuri sportive, urmarindu-se in acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit”, precizeaza anchetatorii.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul se ridica la peste trei milioane de euro. Complicitatile in acest dosar merg pana la Zaher Iskandarani, intrucat, dupa cum a dezvaluit pressalert.ro, firma New Mozzart isi depozita aparatele de joc in fosta fabrica de tigari a contrabandistului de origine siriana, de la iesirea din Timisoara spre Sacalaz.

Toate acele aparate si contabilitatea firmei de pariuri au fost distruse in incendiul devastator de anul trecut, din 14 aprilie, fumul gros degajat atunci si suprafata uriasa in flacari determinand autoritatile sa emita un mesaj Ro-alert. La vremea respectiva, proprietarii fabricii au primit o amenda de 15.000 de lei, iar chiriasul de la care a pornit incendiul, o amenda de 8.000 de lei.

Politia Romana a transmis ca, in vederea audierii, vor fi citati un numar de 15 martori. (V.E.)

Leave a Reply