VIDEO Membrii unei filiere de trafic de migranti romano-sarbe, saltati de politistii ITPF Timisoara. 25 de persoane vor fi audiate la DIICOT Caras-Severin

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin, impreuna cu politisti de frontiera specializati in combaterea migratiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, efectueaza, azi, 21.03.2023, nu mai putin de 29 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis si Caras-Severin intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de migranti.


In cauza s-a retinut ca, in perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetateni romani si sarbi, au constituit un grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de migranti, trecerea frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei si facilitarea sederii ilegale in Romania.

Membrii grupului infractional, in mod coordonat, au racolat, indrumat, calauzit si transportat grupuri de migranti, in vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre Romania si Serbia, pe raza judetului Caras-Severin. Ulterior migrantii erau transportati pe raza judetului Timis, de unde erau predati altor persoane in vederea scoaterii frauduloase din Romania, avand ca destinatie tari din Europa de Vest.

Grupurile de migranti, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de catre cetateni afro-asiatici sprijiniti de catre cetateni sarbi, care in schimbul unor sume cuprinse intre 500-1000 euro de persoana, ii racolau (in special din centrele de refugiati din Serbia), in scopul trecerii frauduloase a frontierei cu Romania.

Au fost  interceptate  si oprite un numar de 29 de  transporturi ilegale in care au fost implicati membrii grupului infractional, transporturi in care au fost identificati un numar de aproximativ 300 de migranti care intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei spre state din Uniunea Europeana.
Peste 25 de persoane urmeaza sa fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caras-Severin.

La actiune participa si politisti din cadrul SCCO Caras-Severin  si jandarmi din cadrul  Gruparii de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timisoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. (V.E.)

Leave a Reply