Lista politistilor de la IPJ Timis care vor fi avansati cu ocazia Zilei Politiei Romane, un nou motiv de scandal! Fina chestorului Alin Petecel, avansare inainte de termen

Lista provizorie a politistilor de la IPJ Timis propusi spre avansare cu ocazia Zilei Politiei Romane, care se sarbatoreste, in fiecare an, in 25 martie, a starnit un val de nemultumiri in randul sutelor de angajati ai Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.


Motivul revoltei interne nu a vizat partea de lista cu politistii care vor fi avansati la termen, dupa implinirea stagiului legal pentru trecerea la gradul profesional urmator, ci partea cu numele politistilor propusi spre avansare inainte de termen. Adica, pentru merite deosebite.

Spre uimirea generala, ultimul nume pe lista propusa spre aprobare de catre consiliul de conducere al IPJ Timis a fost cel al Danielei Draguta, nimeni alta decat sotia sefului Politiei Municipiului Timisoara, comisarul sef Daniel Draguta, si fina a inspectorului sef, chestorul Alin Petecel.

„Toata lumea se intreaba ce merite deosebite are nevasta sefului Politiei Municipiului Timisoara, care a trecut in randul ofiterilor, in  aprilie 2019, in urma unui concurs despre care s-a discutat mult la vremea respectiva, si care nu a stat mult la Serviciul Cabinet, ci a fost transferata la Resurse Umane, acolo unde se fac jocurile angajarilor si ale concedierilor, in compartimentul condus Claudia Nica.

Liderii de sindicat si-au amintit ca, si anul trecut, s-a incercat avansarea Danielei Draguta inainte de termen, dar tentativa a esuat, dupa scandalul listelor. Sa vedem ce se va intampla, in acest an”, ne-a dezvaluit un politist de la IPJ Timis.

Potrivit Legii 360/2002 privind Statutul Politistului si a OMAI 140 din 2 septembrie 2016 privind activitatea de management resurse umane in unitatile de politie ale Ministerului Afacerilor Interne, stagiul minim de avansare de la subinspector de la inspector este de 4 ani, de la inspector la inspector principal, de 3 ani, de la inspector principal la subcomisar, de 3 ani. Daniela Draguta urma sa fie avansata la gradul de subcomisar…

Sa mai spunem ca, vineri, 24 martie, incepand cu ora 11, cu ocazia aniversarii a 201 de la infiintarea Politiei Romane, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Timis va fi organizata Ziua Portilor Deschise, ocazie cu care vizitatorii vor vedea „pe viu” dotarea si tehnica politistilor, demonstratii de lupta, interventie si dresaj canin, precum si exercitii de interventie desfasurate de Serviciul de Actiuni Speciale Timis.

De asemenea, vor fi expuse autospeciale din dotarea Serviciului Rutier, Ordinii Publice, Serviciului Criminalistic, Serviciului Pentru Actiuni Speciale si Centrului de Retinere si Arestare Preventiva, Biroului pentru Protectia Animalelor, precum si standuri cu materiale informativ-preventive ale Biroului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Biroului Siguranta Scolara. (G.I.)

UPDATE: Informatie de ultima ora: Daniela Draguta nu a fost mentinuta pe lista finala a avansarilor din acest an.

Foto: arhiva

3 thoughts on “Lista politistilor de la IPJ Timis care vor fi avansati cu ocazia Zilei Politiei Romane, un nou motiv de scandal! Fina chestorului Alin Petecel, avansare inainte de termen

  1. Vă mai mirați de ceva?! Vă mai mirați de ce la școlile de poliție e concurența care e?! Vă mai mirați de ce acest,, sistem,, este azi ce a ajuns să fie?! Timișul este azi plin de ,,drăguțe, iacobești,, și alții ca ei. Și, precum în Timișul nostru…in toată țara. Vai și amar de ce a ajuns azi un inspectorat de primă importanță!

  2. “Monica Lewinsky” de IPJ Timis face niște lucrări…altfel cum credeți ca o analfabeta funcțională, de pe postul de secretara a putut accede în corpul ofițerilor? Inclusiv concursul l-a promovat tot în urma unei probe orale…de aici exista și suspiciunea rezonabila ca o freacă la rece nu doar lui Draguta. Putem spune ca pentru ea Kama Sutra a devenit defect profesional, apelează frecvent la diferite lecții din Kama Sutra, dar prietenii spun ca oralul a făcut departajarea.
    P.s. prietenii Petecel și Iacobescu pot sa dezvolte subiectul și sigur vor avea un vibe pe măsură … datorita acestei “Monica Lewinsky” de IPJ Timis au de suferit inclusiv locuitorii din Lugoj, unde mare ȘĂF de politie este fratele ei, oricum atat ea cât și fratele ei sunt buni de pus doar pe centură

  3. Foarte tare! sa fi căsătorită cu Drăguța iar tu sa fi “Draguță” cu colegii lui…

Leave a Reply