Breaking Bad! Primul laborator clandestin de produse anabolizante, descoperit de procurorii DIICOT in urma unor perchezitii, la Iasi

Primul laborator clandestin de produse anabolizante din Romania a fost descoperit la Iasi, in urma unor perchezitii facute de procurorii DIICOT si politisti. Gruparea era specializata in fabricarea si comercializarea de substante anabolizante in tarile UE.


DIICOT a facut 15 de perchezitii domiciliare, in judetele Iasi, Bacau, Constanta Sibiu si municipiul Bucuresti.

DIICOT a facut 15 de perchezitii domiciliare, in judetele Iasi, Bacau, Constanta Sibiu si municipiul Bucuresti. Simultan, in Republica Moldova, Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate a facut 22 perchezitii domiciliare.

„In cauza s-a retinut ca mai multi cetateni cu dubla cetatenie romana/ moldoveneasca au constituit, in a doua jumatate a anului 2021, un grup infractional organizat specializat in fabricarea de produse care contin substante dopante cu grad de mare risc. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din Romania. De asemenea, dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi vor fi conduse in vederea audierii 11 persoane”, potrivit unui comunicat de presa al DIICOT.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor din cadrul BCCO din Iasi, Bucuresti, Constanta, Sibiu si IPJ Hunedoara – Serviciul Actiuni Speciale, precum si al jandarmilor din cadrul IJJ Iasi, Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei si IJJ Constanta.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de lucratorii din cadrul Biroului Tehnic si de Criminalistica din cadrul DIICOT si Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul IGPR. Documentarea activitatii infractionale a fost realizata si cu sprijinul EUROPOL, se mai arata in comunicat. (I.P.)

Leave a Reply