Prima reactie a ministrului Grindeanu, dupa scandalul de coruptie de la Aeroportul Otopeni. „Nu am avut nicio legatura cu cei care pretindeau ca ar avea influenta asupra mea”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, ca nu a fost contactat si nu ii cunoaste pe suspectii din ancheta DNA de la Aeroportul Otopeni, companie din subordinea Ministerului Transporturilor.


”Nu pot decat sa aplaud ancheta DNA. E bine ca in sfarsit se face ancheta acolo. Sunt absolut incredibile sumele care se vehiculeaza mita, daca se dovedesc a fi adevarate. Nu am fost contactat, nu ii cunosc, nu am avut nicio legatura cu cei care pretindeau ca ar avea influenta asupra mea. Singurul cu care discut de la aeroport este directorul general, dl. Paun”, a declarat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu pentru jurnalistii de la G4media.ro.

Procurorii DNA au deschis un dosar legat de activitatile comerciale de la Aeroportul Henri Coanda din Otopeni si au retinut patru persoane. Patru persoane au fost retinute si vor fi duse la instanta pentru a solicita arestarea preventiva.

Intre acestea se afla si directorul comercial Alexandru Ivan, fost director general al aeroportului, care ar fi pretins mita de peste 22 de milioane de euro pentru prelungirea contractelor magazinelor din aeroport.

Potrivit unor informatii judiciare, au mai fost retinuti Tanasescu Radu Laurentiu, director SC Millenium Pro Design, Lascut Catalin, actionar majoritar la SC Millenium, care se autointitula Regele Duty Free-urilor si Balan Cristian Dumitru.

De asemenea, Bogdan-Serban Litoi, fost director al Directiei Management Facilitati Aeroportuare din cadrul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), in prezent angajat al aceleiasi companii nationale, a fost plasat sub control judiciar.

Dosarul vizeaza contractele incheiate de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, din subordinea Ministerului Transporturilor, cu firme care gestioneaza spatiile comerciale din aeroport, unde de curand a fost deschisa inclusiv o sala de jocuri. (V.E.)

Leave a Reply