Judecatoarea Iulia Motoc, felicitata de primarul Timisoarei pentru promovarea la Curtea Penala Internationala

Reprezentanta Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), judecatoarea Iulia Motoc, a anuntat ca a castigat selectia pentru candidatura Romaniei la Curtea Penala Internationala, urmand ca, din 2024, sa faca parte, timp de noua ani, dintr-un complet format din 18 judecatori.


„Onorata sa anunt ca am castigat selectia pentru candidatura Romaniei la Curtea Penala Internationala. Sper sa reprezint cu onoare si succes Romania. Justitia penala internationala este in centrul lumiii contemporane a tragediei contingente a razboiului, acum atat de aproape de noi”, a scris Motoc pe contul sau de Facebook. Judecatoarea este originara din Timisoara, motiv pentru primarul Dominic Fritz sa o felicite public pentru promovarea la Curtea Penala Internationala.

„O felicit pe timisoreanca Iulia Motoc pentru ca a castigat selectia pentru judecator la Curtea Penala Internationala de la Haga (Olanda). Din decembrie 2013 este judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO), mandat care urmeaza sa se incheie.

Doamna judecator e unul din timisorenii cu o cariera internationala impecabila. A ramas atasata de orasul natal si apara valorile sale. Sunt mandru ca ramane implicata în viata Timisoarei si voi reveni în curand cu un anunt despre o initiativa comuna.

Mult succes, doamna judecator! Vremurile dificile pe care le traim dau o noua greutate misiunii Tribunalului de la Haga.” (G.I.)

Leave a Reply