Perchezitii la sediul Politiei Romane! DNA investigheaza achizitia unui lot de bastoane cu electrosocuri din vremea mandatului de ministru al banateanului Marcel Vela

Procurorii DNA au descins, in aceasta dimineata, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), unde efectueaza perchezitii in legatura cu incheierea unor contracte de achizitie publica privind livrarea de echipamente pentru dotarea politiei nationale.


Este vorba despre un contract de achizitii din 2020, cand ministru de Interne era Marcel Vela (PNL), iar Politia Romana era condusa de chestorul Liviu Vasilescu. Dupa intalnirea sa clandestina cu membrii clanului Duduianu, acesta a demisionat din functie, iar, din septembrie 2020, in fruntea IGPR a fost avansat, cu imputernicire, chestorul Eduard Miritescu.

”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in anul 2020, in legatura cu incheierea unor contracte de achizitie publica privind achizitionarea unor echipamente pentru dotarea politiei nationale.

In cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in doua locatii situate in municipiul Bucuresti, din care una reprezinta sediul unei institutii publice.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor surse judiciare, vorba despre bastoane cu electrosocuri cumparate la preturi mult mai mari decat in realitate, valoarea contractului fiind de circa 500.000 de lei. Procurorii fac perchezitii si la sediul sediul companiei SC Tradeco Engineering DGC. (V.E.)

Leave a Reply