Unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi din Craiova, acuzat ca ar fi provocat moartea a 4 pacienti. A fost retinut de procurori, iar judecatorii l-au plasat sub control judiciar

Un medic chirurg de la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova a fost retinut pentru 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar, fiind acuzat de procurori ca ar fi responsabil de moartea a patru pacienti, carora le-ar fi sectionat o artera, in timpul biopsiilor, ceea ce le-ar fi provocat hemoragii puternice.


Victimele aveau intre 64 si 77 de ani, iar decesele s-au inregistrat in anii 2019, 2020, 2021 si 2023.

“In fapt, barbatul, in calitatea sa de medic in cadrul unei unitati medicale din municipiul Craiova, este banuit ca ar fi efectuat patru interventii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi barbati de 76 si 77 de ani, din Craiova si Plenita, respectiv a doua femei de 64 si 66 de ani, ambele din Targu Jiu”, a transmis Politia Dolj.

Medicul Alin Demetrian, unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi din Craiova, a fost dus, marti, la Parchetului Judecatoriei Craiova, care a decis plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii il acuza ca, in timpul unor interventii chirurgicale, ar fi sectionat accidental artera unui pacient, in 2019. El este acuzat de aceleasi fapte si in cazul altor trei pacienti.

S-a stabilit ca la data de 13.09.2019, in calitate de medic operator principal, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, ca urmare a nerespectarii masurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracica, Demetrian Alin-Dragos a efectuat in mod necorespunzator o mediastinoscopie cervicala anterioara tip Carlens asupra pacientului B.D. in timpul careia a sectionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocandu-i o hemoragie externa masiva care a condus, in dimineata zilei de 14.09.2019, la moartea violenta a pacientului, intre actul medical efectuat de catre inculpat si decesul pacientului existand legatura de cauzalitate directa neconditionata.

Cu privire la aceeasi persoana se fac cercetari in calitate de suspect pentru savarsirea, in imprejurari asemanatoare, a altor trei infractiuni de ucidere din culpa ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal”, se mentioneaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova. (V.E.)

Leave a Reply