Procurorii militari au dispus retinerea pentru 24 de ore a tinerei de la U.M. Prundu Bargaului, care s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 3 mg/l si a provocat un accident rutier

Un procuror militar din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi a dispus, miercuri seara, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata Andreea Dascalu, de 31 de ani, subofiter in cadrul U.M. Prundu Bargaului, judetul Bistrita Nasaud, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si parasirea locului accidentului.


Anchetatorii au stabilit ca, la data de 11 aprilie 2023, in jurul orei 19,35, inculpata a condus un autoturism Skoda Octavia pe strada Barnarel, din municipiul Vatra Dornei, fiind sub influenta alcoolului si in stare de ebrietate, a accidentat un barbat care se deplasa in calitate de pieton pe langa bicicleta, pe marginea partii carosabile a strazii Barnarel, respectiv pe banda de circulatie aferenta sensului de deplasare incepand din intersectia cu strada Chilia spre cartierul Barnarel, proiectandu-l pe trotuar si producandu-i leziuni traumatice ce au necesitat acordarea de ingrijiri medicale, dupa care a parasit locul accidentului fara permisiunea organelor de politie sau a procurorului care efectueaza cercetarea la fata locului.

Dupa identificarea soferitei, in persoana inculpatei Andreea Dascalu, s-a stabilit ca valoarea imbibatiei alcoolului pur in aerul expirat al acesteia era de 1,72 mg/l, iar valorile imbibatiei alcoolului pur in sange au fost de 3,35 g‰, la ora 20,50, a zilei de 11 aprilie 2023, cand a fost prelevata prima mostra de sange, si de 3,06 g‰, la ora 21,50, a zilei de 11 aprilie 2023, cand a fost prelevata cea de-a doua mostra de sange.

„Prin ordonanta procurorului militar de caz din data de 12 aprilie a.c. s-a dispus masura preventiva a retinerii pe o perioada de 24 de ore, incepand cu ora 19,10 a inculpatei Andreea Dascalu, urmand a se formula o propunere de luare a masurii preventive a arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile catre judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Militar Iasi”, se mentioneaza intr-un comunicat al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi. (V.E.)

Leave a Reply