Central European Padel Tour: Timisoara gazduieste o etapa a Campionatului European de Padel, competitie la care se intrec sportivi din 12 tari

In anul in care este Capitala Europeana a Culturii, Timisoara marcheaza o premiera majora pentru sportul national: orasul de pe Bega este gazda primului campionat european de padel ce ajunge cu o etapa in tara noastra.


Un numar de 65 de sportivi, baieti si fete, din 12 tari, au raspuns provocarii Central European Padel Tour (CEPT), competitie a profesionistilor din Europa.

„Provocarea romaneasca” / Romanian Challenge organizata de Central European Padel Tour se va desfasura in acest sfarsit de saptamana, intre 21 si 23 aprilie la baza sportiva Padel Center (Dumbravita, strada Praga nr. 6).

Sportivi profesionisti din Cehia, Croatia, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisa si Ungaria vor evolua pe cele cinci terenuri ale clubului (trei acoperite si doua in aer liber), terenuri furnizate de producatorul oficial pentru World Padel Tour. Mai multe detalii despre sportivii participanti sunt disponibile aici.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel in comunitatea europeana. Competitia se desfasoara pe parcursul unui an, cu etape lunare in toate tarile. Pentru prima data in istoria acestei competitii importante, Romania a intrat in joc, prin gazduirea etapei nationale la Padel Center.

Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapida crestere de pe planeta, in sensul numarului tot mai mare de practicanti. Dincolo de faptul ca ii vedem pe marii fotbalisti sau tenismeni ca joaca si padel sau ca detin cluburi de padel, ne bucuram de amploarea pe care o castiga acest sport in Romania.

Tara care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezenta padelului in tara noastra.

Este o bucurie si o recunoastere in plus a calitatii si performantelor sportivilor nostri faptul ca suntem gazdele etapei din Romania a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul Padel Center.

Meciurile din cadrul Romanian Challenge / Central European Padel Tour se vor desfasura de vineri, 21 aprilie, pana duminica, 23 aprilie, pe terenurile bazei sportive Padel Center (Dumbravita, strada Praga nr. 6), dupa urmatorul program: vineri 18 – 20, sambata 10 – 19, duminica 10 -15.

Publicul iubitor de sport, dar si cei care doresc sa descopere un sport nou sunt asteptati in tribune.

Padelul, sportul cu cea mai rapida crestere la nivel global, cu peste 25 de milioane de jucatori in peste 90 de tari din intreaga lume (conform celor mai recente statistici ale Federatiei Internationale de Padel), i-a cucerit deja pe marii tenismeni si sportivi ai lumii, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Lionel Messi etc.

Padelul este un sport de racheta, aflat la intersectia dintre tenis si squash, care se joaca la dublu, pe terenuri inconjurate de pereti de sticla. Nascut in Mexic, in anul 1969, acest sport a dovedit, din start, cea mai mare dinamica la nivel mondial, cu milioane de adepti.

De exemplu, in Spania, numarul jucatorilor de padel a depasit de mult numarul jucatorilor de tenis. Aceasta tara este, de altfel, cea care organizeaza cele mai importante si numeroase turnee din cadrul World Padel Tour, competitia majora dedicata acestui sport la nivel mondial.

Amintim si faptul ca EOC – Comitetele Olimpice Europene au inclus padelul in programul celei de-a treia editii a Jocurilor Europene, programata sa aiba loc in Polonia in 2023.


Padel Center a inaugurat primul teren in anul 2015 si s-a implicat in popularizarea acestui sport. Clubul a initiat singura competitie interna nationala in acest sport, Liga Cluburilor de Padel si face demersuri pentru constituirea Federatiei romane de padel. Totodata amintim si faptul ca Padel Center a fost singurul club din Romania care a participat la International Cup Of Padel Clubs 2022, un turneu care a reunit 23 de cluburi din patru continente.


https://cepadeltour.com

(C.R.)

Leave a Reply