Colectii de design vestimentar cu inspiratie din trecut si accesorii din materiale reciclate realizate de studentii Facultatii de Arhitectura din Timisoara

Clubul Facultatii de Arhitectura si Urbanism din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara a gazduit miercuri, 19 aprilie 2023, o inedita prezentare de moda, de catre studenti, parte a expozitiei cu tema „Colectii de design vestimentar cu inspiratie din trecut si accesorii din materiale reciclate”.


Evenimentul a avut la baza lucrarile studentilor din anul 3 de la specializarea Mobilier si Amenajari Interioare, Facultatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Politehnica Timisoara, create in cadrul disciplinei optionale Design Vestimentar.

Tema de anul acesta a fost crearea unor colectii vestimentare cu inspiratie din trecut, din orice perioada stilistica studiata impreuna la curs, utilizand partial sau total materiale reciclabile. Studentii au prezentat, fiecare, cate o colectie de 10 tinute, prin desene realizate in diferite tehnici de reprezentare grafica.

In plus, in cadrul orelor de seminar au materializat una dintre cele 10 tinute pe un manechin din lemn de dimensiuni reduse (30 cm) si au realizat un accesoriu la scara reala 1:1, utilizand pe cat posibil materiale reciclabile.

Lucrarile au fost coordonate de lect.dr.arh. Anghel Andreea (cadru didactic si absolvent al Facultatii de Arhitectura si Urbanism, UPT, promotia 2008) si suport la ultima ora de seminar din partea Laurei Chirita (designer vestimentar), unde studentii au primit sprijin si sfaturi la partea practica, prin transpunerea unei schite in realitate, pe acel manechin de mici dimensiuni.

In cadrul mini-paradei de moda, cei peste 30 de studenti participanti au prezentat atat plansele realizate, cat si tinuta la scara redusa, purtand accesoriul realizat la scara de 1:1.

Demne de remarcat sunt creativitatea de care au dat dovada studentii, munca depusa pe parcursul a 7 saptamani, dar si implicarea in organizarea evenimentului, mai ales in conditiile in care disciplina Design Vestimentar este optionala.

Leave a Reply