Viceprimarul USR al Timisoarei, atac virulent la politicienii liberali cu probleme de integritate. “Coruptia in PNL Timis, o epidemie care macina binele public”

Un val de suspiciuni de coruptie loveste in plin PNL Timis, afectandu-i pe liderii acestui partid si aratand inca o data ca interesul pentru putere si resursele statului predomina fata de binele cetatenilor. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a descoperit ca doi liberali de seama din fruntea Consiliului Judetean, Alin Nica si Alexandru Proteasa, si liderul de grup al PNL Timisoara, Adrian Lulciuc, s-au folosit de functie in interes propriu.


Lulciuc, intr-un act flagrant de coruptie, a fost gasit incompatibil pentru ca derula contracte cu societati din subordinea Consiliului Local.

„Am o singura surprindere, ca domnul Lulciuc nu si-a dat inca demisia din Consiliul Local. Demisia domnului Lulciuc este imperativa! Fiecare zi care trece cu Lulciuc in pozitia de consilier local este o zi care ne arata ca in PNL nu exista respect fata de lege”, a declarat Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei, in cadrul conferintei de presa a USR Timis.

Insa, lipsa de reactie din partea PNL arata ca partidul nu respecta legea si demonstreaza ca situatia absurda si suspiciunile de coruptie s-au normalizat.

Aceasta lipsa de reactie pune in evidenta un modus operandi periculos pentru PNL Timis. Presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean, Alin Nica si Alexandru Proteasa, impreuna cu alti 7 consilieri judeteni din acest mandat cercetati de ANI, alcatuiesc un grup organizat a carui preocupare majora nu este bunastarea judetului Timis, ci mentinerea puterii si acapararea resurselor statului.

Este evident ca interesul PNL Timis nu se regaseste in proiectele esentiale pentru dezvoltarea judetului, precum stadionul din Timisoara, drumul judetean 691 de la Giarmata, castelul Huniade sau programul cultural Timisoara Capitala Europeana a Culturii. In schimb, resursele sunt directionate spre proiecte precum rugile din comunele cu primari PNL.

USR Timis, prin vocea viceprimarului Timisoarei, Ruben Latcau, si a liderului de grup al consilierilor judeteni, Vlad Sendroiu, atrage atentia asupra suspiciunilor de coruptie ce planeaza in jurul celor implicati.

Subliniem ca este esential ca PNL sa isi asume responsabilitatea si sa abordeze aceste probleme cu transparenta si integritate, pentru a restabili increderea in institutiile democratice si a reveni la prioritatile reale ale judetului Timis. (Comunicat USR Timis)

Leave a Reply