Martea neagra pe soselele din Timis! Trei accidente rutiere si un accident feroviar, doi morti si 11 raniti

Mai multe accidente rutiere produse, azi, pe sosele din Timis au tinut in alerta echipajele de descarcerare de la ISU Timis si medicii de pe ambulantele SAJ, care au fost solicitate sa intervina de urgenta, in urma unor apeluri la 112, inca de la primele ore ale diminetii.


Un prim eveniment rutier a avut loc inainte de ora 9, pe Autostrada 1 Deva-Nadlac, sens de mers Lugoj-Timisoara, cand un tanar in varsta de 28 de ani, aflat la volanul unui BMW, a lovit din spate un TIR care circula regulamentar. Din fericire, in urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Dupa cateva ore, la iesirea din comuna Dumbravita, spre Autostrada A1, a avut loc o tamponare violenta intre un TIR si un autoturism. Soferul autoturismului s-a angajat intr-o depasire riscanta, nu s-a  asigura suficient si, in secunda urmatoare, a intrat intr-un autotren care circula regulamentar. In urma accidentului, persoanele care se aflau in autoturism, doi barbati cu varte de 64 si 54 de ani, au decedat. Soferul TIR-ului a primit ingrijiri medicale la locul evenimentului.

Inspre seara, dupa ora 17, pe centura ocolitoare a Timisoarei, in apropierea localitatii Giarmata Vii, o depasire riscanta a unui sofer in varsta de 29 de ani, a dus la un impact violent cu un microbuz in care se aflau 9 persoane, dupa care la un ricoseu intr-o alta masina, condusa de un tanar in varsta de 21 de ani. Nu mai putin de 10 persoane au suferit rani si au fost transportate la spitale din oras.

Mai tarziu, la ora 18,22, la o trecere la nivel cu calea ferata, in localitatea Giarmata Vii, un autoturism a fost lovit in plin de un tren. „La ora 18,22 am fost solicitati sa intervenim pentru asigurarea masurilor PSI si de prim-ajutor in urma unui accident feroviar produs in localitatea Giarmata Vii. La fata locului s-au deplasat de urgenta pompierii din cadrul Detasamentului 1 Timisoara cu o autospeciala de prima interventie si comanda si o ambulanta SMURD. In accident au fost implicate un autoturism in care se afla doar conducatorul auto si un automotor, cu trei persoane. Automotorul R 11149 circula pe ruta Remetea Mica – Timisoara Nord. Din fericire nu s-au inregistrat victime”, a transmis ISU Timis.

Reamintim ca, in aceste zile, Politia Romana desfasoara o campanie extrem de mediatizata care vizeaza reducerea accidentelor de circulatie pe soselele patriei. (V.E.)

Leave a Reply