Fiica de doar 13 ani a unui antrenor din Romania, ucisa in masacrul de la scoala din Belgrad

Fiica antrenorului echipei masculine de volei SCM Zalau, Dragan Kobiljski, a fost ucisa in atacul armat petrecut miercuri intr-o scoala din Belgrad si soldat cu noua morti, relateaza presa sarba.


Informatia a fost confirmata de fostul voleibalist Zeljko Tanaskovic, cumnatul lui Dragan Kobiljski.

SCM Zalau a publicat, la randul sau, un comunicat in care isi exprima condoleantele pentru pierderea suferita de tehnicianul sarb: ”Echipa si conducerea clubului SCM Zalau sunt alaturi de antrenorul nostru, Dragan Kobiljski, in aceste clipe grele, provocate de trecerea in nefiinta a fetitei sale la varsta de doar 13 ani. Sincere condoleante, Dragan! Iskreno saučeće, Dragan!”

Autoritatile au confirmat ca autorul atacului de la scoala elementara “Vladislav Ribnikar”, Kosta Kecmanovic, a ucis un agent de paza si opt elevi, sapte fete si un baiat, cinci dintre victime avand 14 ani, doua 12 ani si una 13 ani.

Testele toxicologice la care a fost supus adolescentul de 13 ani care a impuscat mortal, miercuri, opt elevi si un agent de paza in scoala sa din Belgrad au iesit negative, a anuntat joi agentia de stiri Tanjug, citand un avocat al familiei, potrivit Agerpres.ro.

Testele au fost efectuate miercuri seara la Academia militara medicala din Belgrad pentru a determina daca suspectul era sub influenta vreunei substante psihoactive la momentul atacului armat, a declarat avocata Irina Borovic, potrivit Tanjug.

Ea a mai precizat ca baiatul a discutat cu o echipa de medici de la Clinica de psihiatrie si neurologie pentru copii si adolescenti de la Belgrad noaptea trecuta si ca va fi examinat in continuare in zilele care urmeaza.

Irina Borovic a mai spus ca tatal copilului, arestat preventiv miercuri pentru 48 de ore, urmeaza sa compara vineri dimineata in fata procurorului si ca cel mai probabil detentia sa va fi prelungita.

Intre timp, atacul armat dintr-o scoala din Belgrad continua sa produca o puternica impresie si in regiune. O initiativa civila din Croatia a anuntat ca va organiza joi seara o ceremonie de aprindere de lumanari in fata Bisericii ortodoxe sarbe din piata Cvjetni Trg din centrul Zagrebului, in memoria victimelor, relateaza Hina. (I.P.)

Leave a Reply