Politist retinut pentru complicitate cu traficantii de droguri! “Au coordonat tranzactii repetate cu droguri de mare risc (heroina)”

Un politist din Bucuresti a fost arestat pentru trafic de heroina, dupa ce a fost prins ca ii ajuta pe traficanti sa vanda drogurile. Reteaua de traficanti de heroina care actiona in Bucuresti a fost destructurata de anchetatori, iar trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Unul dintre inculpati este ofiter de politie, cercetat pentru mai multe infractiuni.


”La datele de 08 si 09.05.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o durata de 24 ore a trei inculpati, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc, luare de mita, dare de mita, favorizarea faptuitorului, divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice, accesul ilegal la un sistem informatic si conducere a unui vehicul avand dreptul de a conduce suspendat”, anunta, miercuri, DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca, in cursul anului 2022, a fost constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc.

”In vederea realizarii scopului grupului infractional organizat, membrii acestuia au organizat si coordonat tranzactii repetate cu droguri de mare risc (heroina). Dupa ce intrau in posesia drogurilor, heroina era pregatita pentru vanzare (fiind amestecata cu diferite substante, in vederea obtinerii unor profituri cat mai mari) si, ulterior, comercializata in municipiul Bucuresti, doar unor persoane in care membrii aveau deplina incredere”, a mai transmis sursa citata.

Potrivit procurorilor, in cursul urmaririi penale, la data de 15.04.2023, a fost identificat si indisponibilizat un transport de aproximativ un kilogram de heroina. ”Cu privire la unul dintre inculpatii retinuti in cauza, avand calitatea de ofiter de politie judiciara, s-a retinut ca, in perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, a sprijinit grupul infractional organizat prin actiuni si inactiuni”, anunta DIICOT.

Concret, in luna martie 2023, acesta a comunicat unuia dintre liderii grupului infractional organizat faptul ca este cercetat intr-un dosar penal, transmitand atat obiectul dosarului, cat si persoanele vizate de respectiva cauza, sfatuindu-l cu privire la modalitatea in care sa actioneze pentru a evita tragerea la raspundere penala.

De asemenea, in luna aprilie 2023, desi a luat cunostinta despre savarsirea infractiunii de trafic de droguri avand ca obiect cantitatea de aproximativ un kilogram de heroina, nu a luat masurile necesare, potrivit atributiilor de serviciu, intr-un dosar pe care il avea in instrumentare, acordand sfaturi celorlalti doi inculpati cu privire la modul in care trebuie sa actioneze pentru a evita tragerea la raspundere penala.

“In cursul lunii martie 2023, inculpatul a divulgat, fara drept, informatii nepublice, obtinute prin accesarea bazelor de date, accesand, fara drept, sistemele informatice pe care sunt stocate bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne.

In realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, la sfarsitul lunii martie 2023, a primit de la liderul grupului infractional organizat mai multe bunuri si, la data de 22.04.2023, a acceptat promisiunea acestuia de a-i da un telefon mobil, pentru a-l avertiza (prin divulgarea de informatii cunoscute in virtutea atributiilor de serviciu), a-l proteja (prin neindeplinirea atributiilor de serviciu in cauze penale care il priveau sau in cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia, aflate in instrumentarea sa) si a-l favoriza (prin sprijinul acordat in scopul impiedicarii sau ingreunarii cercetarilor in cauze penale care il priveau sau in cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia si in scopul impiedicarii tragerii la raspundere penala), in legatura cu activitatile de trafic de droguri de mare risc desfasurate de acesta si ceilalti membri ai grupului infractional din care acesta facea parte”, arata procurorii.

La data de 09.05.2023, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalul Bucuresti a dispus masura arestului preventiv, pentru o perioada de 30 de zile, fata de cei trei inculpati. (V.E.)

Leave a Reply