Perchezitii intr-o comuna de langa Timisoara! O femeie de 34 de ani a fost retinuta intr-un dosar de evaziune fiscala cu fonduri europene

Mai multe perchezitii au avut loc, miercuri, in localitatea Ghiroda, de langa Timisoara, si Fantanele, din judetul Arad, intr-un dosar al IPJ Arad in care o femeie de 34 de ani este suspectata ca, prin inducere in eroare, ar fi pretins si incasat sume de bani, de la persoane fizice si juridice, in schimbul redactarii de proiecte, in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile, in cadrul mai multor granturi.


Prejudiciul in acest caz este estimat la 311.000 lei. Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, impreuna cu politistii Serviciului Criminalistic, au pus in aplicare, in dimineata zilei de 10 mai, trei mandate de perchezitie domiciliara.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada mai 2022 – februarie, o femeie de 34 de ani, din Fantanele, prin inducere in eroare, ar fi pretins si incasat sume de bani, de la persoane fizice si juridice, in schimbul redactarii de proiecte, in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile, in cadrul mai multor granturi. Persoanele vatamate au virat banii in mai multe conturi, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 311.000 de lei.

Perchezitiile au avut loc in judetele Arad si Timis, in urma activitatilor fiind ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, documente cu valoare probatorie.

Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, urmand a fi prezentata magistratilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si inselaciune, ambele in forma continuata. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale si Serviciului Operatiuni Speciale”, a transmis IPJ Arad. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply