Medic retinut de procurori, fiind acuzat ca ar fi decontat ilegal servicii de peste 150.000 de lei

Politistii din Botosani au efectuat perchezitii la cabinetul medical si la locuintele unui medic din judetul Botosani acuzat de savarsirea infractiunii de obtinere ilegala de fonduri, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), Delia Neniscu, informeaza Agentia de presa Rador, care preia Radio Iasi.


Potrivit sursei citate, „politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au pus in executare sase mandate de perchezitie domiciliara la locuinta persoanei banuite de comiterea infractiunii, precum si la alte imobile apartinand acesteia, din comuna Mitoc si municipiul Botosani”.

”Din probatoriul administrat, pana in acest moment, a reiesit faptul ca in cursul anului 2020, barbatul banuit de comiterea faptei, a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate in mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei”, a precizat Neniscu.

In timpul perchezitiilor, intr-o locuinta a medicului au fost gasiti peste 100.000 de euro.

”In cadrul activitatilor desfasurate, la locatiile vizate au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor, mai multe mijloace de proba, printre care inscrisuri medicale si de evidenta contabila, precum si peste 100.000 de euro. Suma identificata la locatiile perchezitionate a fost indisponibilizata in vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala”, a adaugat oficialul IPJ.

Medicul urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani cu propunere de luare a unei masuri preventive. (V.E.)

Leave a Reply