Medicul ginecolog din Lugoj trimis in judecata pentru o mita de 400 de lei, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare. Apelul procurorilor, respins

Curtea de Apel Timisoara a dat verdictul final in dosarul 2194/30/2021, in care medicul ginecolog Flaviu Ioan Bodnar, de la Spitalul Municipal Lugoj, a fost trimis in judecata pentru o mita de 400 de lei. In prima instanta, Tribunalul Timis l-a condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic pe o durata de un an de la ramanerea definitiva a pedepsei.


Judecatorii Curtii de Apel Timisoara au decis, la termenul din 18.05.2023, sa respinga apelul procurorilor, care au solicitat majorarea pedepsei, si, in schimb, sa admita apelul formulat de medicul lugojean.

„Respinge ca nefondat apelul formulat de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, impotriva sentintei penale nr. 6/PI/09.01.2023 pronuntata de Tribunalul Timis, in dosarul nr. 2194/30/2021. Admite apelul formulat de inculpatul Bodnar Ioan – Flaviu impotriva sentintei penale nr. 6/PI/09.01.2023 pronuntata de Tribunalul Timis, in dosarul nr. 2194/30/2021.

Desfiinteaza sentinta apelata, doar cu privire la continutul pedepsei complementare si accesorii, si rejudecand cauza in aceste limite: Stabileste in sarcina inculpatului pedeapsa complementara si accesorie a interzicerii dreptului de a exercita profesia de medic in sistemul public de sanatate pe durata si in conditiile stabilite de instanta de fond. Mentine in rest sentinta apelata”, se mentioneaza in Hotararea 467/2023, pronuntata in 18 mai.

In conditiile in care condamnarea este definitiva, Flavius Bodnar nu va mai putea profesa in nicio unitate sanitara medicala de stat din tara, timp de un an. Potrivit presei locale, in zilele ce urmeaza, conducerea spitalului din Lugoj va decide incetarea colaborarii cu medicul gasit vinovat pentru luare de mita.

Reamintim ca Flaviu Ioan Bodnar a fost prins in flagrant, in 23 martie 2021, in timp ce primea mita de la o pacienta.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului B.I.-F., sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de luare de mita. Procurorii au retinut ca, in cursul lunii aprilie a anului 2020 si in data de 23.03.2021, dupa efectuarea unor consultatii medicale de specialitate, in calitate de medic, inculpatul B.I.-F. ar fi primit de la aceeasi pacienta foloase financiare necuvenite, constand in suma de 100 lei, respectiv 300 lei”, au anuntat reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. (G.I.)

Leave a Reply