Politistul Valer Kovacs, cercetat disciplinar pentru ca nu-si face planul la amenzi! „Sistemul nu ma va pensiona fortat, dar daca se va intampla asta…”

Valer Kovacs, politistul care nu-si face norma la amenzi pe Autostrada A1 Deva – Nadlac, a intrat in vizorul sefilor ierarhici, care au ajuns la limita suportabilitatii si l-au bagat in cercetare disciplinara. Mai mult, dupa cum a dezvaluit politistul timisorean intr-o discutie cu fanii sai de pe Facebook, cineva i-a facut si o sesizare la Parchet si urmeaza sa fie citat de procurori pentru a fi audiat.


Toate acestea, dupa cum spune Valer Kovacs in discusul, de zi, catre fanii din mediul virtual, pentru ca aplica amenzi doar in cazuri foarte grave, in rest soferii contravenineti fiind sanctionati cu avertisment.

„Se doreste tragerea mea la raspundere pentru ca, acolo unde nu e vorba despre fapte grave, aplic doar avertisment. Misiunea mea nu este de a aplica multe amenzi, mie nu-mi creste salariul, nu vreau sa dau bine in ochii cuiva, ca sa dau la sfarsit de zi o roaba de amenzi. A fost solicitata inclusiv toata activitatea mea, toate procesele verbale aplicate de mine, cele cu avertisment sau cu amenda. Probabil se doreste tragerea mea la raspundere pentru ca am aplicat prea multe avertismente si nu sunt benefic pentru fabrica de dat amenzi”, a dezvaluit Valer Kovacs, intr-un mesaj video care, in scurt timp, a adunat peste 11.000 de like-uri, 4.300 de comentarii si 4.800 de distribuiri.

Agentul de la Brigada Autostrazi a mai spus fanilor sai ca structurile superioare au inceput sa puna presiune pe politistii care aplica avertismente, atat scrise, cat si verbale, atragand atentia ca agentul constatator trebuie sa aiba libertatea de a hotara ce sanctiune sa aplice, pentru ca el este la fata locului, nu cei din structurile superioare.

„Inca nu voi detalia despre ce este vorba, dar dupa ce voi fi audiat de catre un procuror, voi primi citatie si voi fi audiat, voi prezenta public tot materialul. Politia Romana nu este o unealta de represiune impotriva voastra, noi suntem in slujba societatii. Interventiile mele sunt in interes national, nu interes personal. Nu candidez la nicio functie, nu ma grabesc sa ies la pensie. Sistemul nu ma va pensiona fortat, dar daca se va intampla asta, voi face public toate hartiile si toate presiunile puse asupra mea. Repet, nu vreau sa ma pensionez anticipat, nu vreau sa candidez la nicio functie publica, ci vreau sa servesc societatea romana, in continuare”, a mai punctat incomodul politist.

De urmarit cum va proceda sistemul pentru a-l tempera pe Valer Kovacs, pentru a-i pune „pumnul in gura”, in conditiile in care acesta are, deja, zeci de mii de sustinatori pe retelele de socializare… (G.I.)

Leave a Reply