Un nou Centru de Cercetare si Dezvoltare, in Timisoara, inaugurat de compania multinationala Flex (P)

Flex Romania a inaugurat, ieri, un nou centru de cercetare si dezvoltare in Timisoara. Noul centru, localizat in cladirea Vox Technology Park, sustine expansiunea serviciilor de design si dezvoltare in industria medicala, respectiv auto.


Centrul, care are o suprafata de 1500 mp, ofera atat birouri, cat si spatii de laborator pentru aproape 70 de ingineri, proiectanti si developeri care ajuta clientii sa accelereze inovarea produselor si timpii de lansare pe piata.

Gama de servicii oferite include proiectare de sisteme, hardware si mecanica, validare, dezvoltare de teste, dezvoltare de software si proiectare de teste de sistem.  Capacitatea sporita va permite cresterea dimensiunii serviciilor, in special in ceea ce priveste validarea si software-ul, ceea ce va face ca noul centru sa fie semnificativ la nivel regional si global.

La ceremonia de deschidere de astazi, Alexander Klein, manager general si vicepresedinte de operatiuni Flex Timisoara a declarat “Acest nou centru marcheaza un punct de referinta in dezvoltarea companiei noastre in Romania. Noua locatie ne ofera un spatiu de trei ori mai mare pentru R&D, oferindu-ne sansa de a devein un important hub de inovare pentru clientii nostri si un veritabil magnet pentru designerii si inginerii calificati si talentati din intreaga tara.”

La ceremonia de inaugurare a fost prezent si Andreas Heim, vicepresedinte al Flex Automotive in EMEA, care a declarat: “Pe masura ce inaintam spre urmatoarea generatie a mobilitatii, continuam sa observam o cerere tot mai mare pentru serviciile noastre avansate de proiectare si inginerie. Echipa din Timisoara va colabora cu echipa noastra din Stuttgart, Germania, pentru a dezvolta convertoare DCDC de joasa tensiune, incarcatoare de bord si se va specializa in invertoare de inalta tensiune”.

Marco Rigamonti, manager general Flex Health Solutions Design – EMEA, care a participat si el la eveniment, a comentat ca “Aceasta noua locatie se alatura unei retele de 6 centre regionale de design medical si peste 27 de fabrici de productie din intreaga lume. Capabilitati precum aceasta din Timisoara ne ajuta sa construim parteneriate de incredere cu clientii nostri, facilitandu-le o lansare mai rapida a produsele pe piata, dar si sa abordeze oportunitati noi si emergente de piata, intr-o industrie in continua schimbare, precum este cea medicala.“

Despre Flex Health Solutions:

In domeniul medical, Flex ofera o vasta expertiza, inclusiv in dispozitive de livrare a medicamentelor, optica, diagnosticare, sanatatea la domiciliu, monitorizarea pacientului, cardiologie, laborator, robotica si instrumente chirurgicale. Compania are o intelegere profunda a cerintelor complexe pentru dispozitive medicale si a proiectat peste 75 de dispozitive medicale comerciale, precum defibrilatoare, instrumente chirurgicale, autoinjectoare si pompe de tip plasture purtabile. Divizia Health Solutions colaboreaza cu clientii sai pentru a le solutiona cele mai dificile provocari de proiectare din domeniul medical.

Pentru mai multe informatii, vizitati: https://flex.com/industries/healthcare-solutions

Despre Flex Automotive:

Flex Automotive detine peste 30 de site-uri de productie in intreaga lume si 5 centre de design, inclusiv cel din Timisoara. Grupul auto din cadrul Flex ofera expertiza in domeniul electronicii care alimenteaza vehiculele electrice, in platforme de calcul care sustin vehiculul definit prin software si prin miscarea si interfetele care formeaza infrastructura vitala a vehiculului.

Pentru mai multe informatii, vizitati https://flex.com/industries/automotive

Despre Flex Timisoara:

Amprenta globala a Flex permite sa livreze clientilor sai solutii personalizate adaptate nevoilor si strategiei lor de afaceri, oferind in acelasi timp, eficienta operationala si capacitatea de a integra vertical productia intr-o singura locatie. Compania noastra din Timisoara a fost infiintata in 1999 si acopera aproape 600.000 metri patrati si are peste 4.000 de angajati.

Despre Flex:

Flex (Nr. Reg. 199002645H) este partenerul de productie preferat, care ajuta o gama diversa de clienti sa proiecteze si sa fabrice produse care imbunatatesc lumea. Prin puterea si munca in echipa a tuturoror angajatilor din 30 de tari, dar si prin operatiuni responsabile si sustenabile, Flex livreaza inovatie tehnologica, un lant de aprovizionare solid si solutii de productie pentru diverse industrii si piete.

Locuri de munca:

https://flex.com/careers/romania

(I.P.)

 

Leave a Reply