Zboruri directe din vestul tarii catre Israel! Compania aviatica HiSky deschide ruta Timisoara – Tel Aviv

La sfarsitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timisoara va fi extinsa cu inca o destinatie internationala. Locuitorii din vestul Romaniei vor putea calatori cu HiSky catre Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a sasea tara accesibila cu un zbor direct de pe acest aeroport.


Ruta Timisoara – Tel Aviv – Timisoara va fi operata de compania aeriana incepand cu sezonul de toamna, cursa inaugurala catre principalul aeroport international din Israel, Ben Gurion, fiind programata pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, pretul unei calatorii Timisoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, porneste de la 49.99 euro. Orarul zborurilor prevede doua frecvente saptamanal, in fiecare zi de luni si joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timisoara (TSR), Timisoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinatie pe care compania aeriana HiSky alege sa o deschida de pe aeroportul timisorean, dupa ruta domestica Bucuresti – Timisoara, operata deja cu sase frecvente saptamanale, incepand cu luna mai a anului trecut.

Suntem o companie in dezvoltare si de aceea suntem atenti sa ne facem bine temele inainte de a deschide o noua ruta. Primul pas pe care l-am facut la Timisoara a fost sa o conectam mai bine, adica mai ieftin si mai confortabil, de capitala si de hub-ul de la Otopeni. Am reusit, in ultimul an, sa consolidam aceasta ruta, cu sase frecvente pe saptamana.

Ne aflam acum intr-un moment in care, odata cu extinderea flotei, putem continua sa dezvoltam acest aeroport. Am ales ca prima ruta internationala Tel Aviv, o destinatie pe care o operam deja cu succes din Bucuresti, Cluj si Chisinau. Din experienta de pana acum, pe alte aeroporturi, dar si din studiile premergatoare pe care le-am facut suntem siguri ca si timisorenii asteptau aceasta legatura directa cu Israelul atat pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cat si pentru traficul de business.

In plus, speram ca zborurile noastre sa nu fie doar o cale de plecare catre Tel Aviv, ci si una care sa aduca turisti si oameni de afaceri israelieni in Romania, mai ales in contextul manifestarilor culturale care au loc anul acesta in oras”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky. Compania HiSky, infiintata in 2021 la Chisinau, Republica Moldova, opereaza din Romania zboruri internationale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Baia Mare catre Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris si Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot calatori cu HiSky catre opt destinatii externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna si Venetia.

Dupa introducerea in flota a doua aeronave Airbus A321 LR, de ultima generatie, in primavara acestui an, compania a ajuns la un numar de sapte aeronave operate pe curse regulate si in regim charter. In luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportati. (Aeroportul International Timisoara)

Leave a Reply