Cu tancul pe platforma, in drum spre Romania! Un sofer de TIR a fost prins de politistii din Germania in timp ce transporta ilegal o masina de lupta blindata

Un sofer roman de TIR a fost prins de politistii din Germania in timp ce transporta un tanc pe care voia sa-l aduca ilegal in Romania, potrivit Passauer Neue Presse. De patru zile romanul sta in cabina TIR-ului, dupa ce i-au fost confiscate actele si camionul.


Sambata, 27 mai, in timpul unui control in trafic, politistii din Wörth/ Isar au oprit camionul inmatriculat in Romania pe A92, care in loc de schele incarcate pe remorca, asa cum aratau documentele prezentate de sofer, transporta un tanc. Autoritatile i-au confiscat camionul si platforma de transport pe care avea blindatul.

„Acum sta acolo!”, spune o purtatoare de cuvant a politiei de autostrazi Wörth/Isar, intrebata ce se va intampla cu tancul. In urma controlului, politistii au descoperit ca nimic din ce era scris in documentele soferului nu se potrivea cu incarcatura reala. Romanul a ramas fara acte si i s-a interzis calatoria.

Potrivit sursei citate, negocierile cu firma de expeditie din Romania sunt aparent dificile. Documentele arata ca vehiculul a fost incarcat in Franta si se afla in drum spre Romania. Un purtator de cuvant al Politiei germane a explicat ca tancul descoperit este probabil un asa-zis vehicul blindat de recuperare pentru lucrari de infrastructura, nu pentru uz de lupta. In loc de teava de tun, tancul are montat un brat de excavator. Autoritatile cerceteaza acum de ce documentele sunt gresite.

Purtatorul de cuvant al Politiei nu exclude posibilitatea ca firma de expeditie sa obtina in continuare acte care sa permita transportul in Romania, precizand ca, in acest caz, atat firma, cat si soferul vor fi amendati cu sume mari. (V.E.)

Leave a Reply