Un fost procuror, dosar penal pentru ucidere din culpa. A lovit cu masina o femeie, dupa care si-a continuat drumul, fara sa opreasca

Un fost procuror din judetul Buzau este cercetat penal in stare de libertate, dupa ce a accidentat mortal o femeie, la Ramnicu Sarat. Dupa accident, acesta si-a vazut nestingherit de drum, declarand ca a crezut ca a lovit un caine.


Dupa ce a lovit femeia, in cursul zilei de ieri, fostul procuror si-a continuat drumul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Femeia a fost lasata sa agonizeze pe sosea pana la venirea ambulantei, insa medicii nu au mai putut face nimic ca sa o salveze pe batrana. 

Dupa ce a lovit femeia, fostul procuror si-a continuat drumul inca doi kilometri si s-a oprit la cabinetul de avocatura pe care il detine in centrul orasului. Dupa el, la nici cinci minute, au sosit si politistii pentru a-i transmite ca este autorul unui accident mortal.

Magistratul marturiseste ca abia atunci a realizat cat de grava este fapta comisa de el. Sustine ca victima se afla pe asfalt, inainte de impact. Martorii oculari  spun insa ca procurorul conducea cu mare viteza intr-o zona intens circulatie, iar femeia care a fost lovita se afla pe marginea drumului cu intentia de a traversa.

Potrivit politistilor, autoturismul condus de fostul procuror Ion Radu, in varsta de 72 de ani, a surprins si accidentat o femeie care s-ar fi angajat in traversarea drumului prin loc nepermis. Victima avea 70 de ani. Vestea ca fostul magistrat a fost la volanul masinii care a curmat o viata s-a raspandit in tot orasul.

Procuror a declarat faptul ca ar fi vrut sa opreasca, dar a fost sigur ca a lovit un caine, iar pentru faptul ca acesta iubeste animalele nu ar fi putut sa vada un caine agonizand.

In urma accidentului mortal, avocatul Ion Radu, fost procuror in Buzau si Ramnicu Sarat, s-a ales cu dosar penal, iar politistii continua cercetarile pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

El este cercetat in libertate de catre procurorii Curtii de Apel Ploiesti. (V.E.)

Sursa: antena3

Leave a Reply