Un politist de la IPJ Prahova, in arest la domiciliu! Este cercetat de procurori pentru furt din mai multe locuinte

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova efectueaza cercetari fata de un politist din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IJP) Prahova care a fost plasat in arest la domiciliu, informatia fiind confirmata, joi, pentru Agerpres, de catre reprezentantii parchetului.


IJP Prahova a transmis un punct de vedere dupa aparitia in spatiul public a unor informatii din care reiese ca un politist din cadrul institutiei este cercetat pentru furt din locuinte.

„Inspectoratul de Politie Judetean Prahova se delimiteaza de astfel de comportamente care nu fac cinste institutiei si pune in aplicare prevederile legale in materie disciplinara. Totodata, precizam ca toti cetatenii sunt egali in fata legii si vor fi luate masurile legale indiferent de calitatea acestora. Avand in vedere calitatea persoanei in cauza, cercetarile sunt de competenta Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova”, arata sursa citata.

Ulterior, PT Prahova a confirmat, la solicitarea Agerpres, faptul ca efectueaza cercetari intr-o astfel de speta.

Avand in vedere aparitia in mai multe trusturi de presa a informatiei privind cercetarile efectuate fata de un politist din cadrul IPJ Prahova si a faptului ca institutia a dat un comunicat de presa privind acest aspect, confirmam ca fata de o persoana avand aceasta calitate se efectueaza cercetari intr-un dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova. Fata de persoana in cauza a fost dispusa masura preventiva a arestului la domiciliu de catre Judecatoria Ploiesti. Punerea in miscare a actiunii penale si arestarea la domiciliu reprezinta etape ale procesului penal ce nu pot infrange prezumtia de nevinovatie de care inculpatul beneficiaza”, arata sursa citata.

Conform informatiilor aparute in spatiul public, politistul respectiv ar fi acuzat de furt din locuinte. (V.E.)

Leave a Reply