IKEA Timisoara s-a deschis oficial! Valoarea totala a investitiei, 60 milioane de euro, iar magazinul ofera 8.300 de produse de amenajare a locuintei

IKEA Timisoara, primul magazin IKEA din partea de vest a Romaniei si al treilea din tara, a intampinat primii clienti, astazi, la ora 10.


Cel mai nou magazin IKEA s-a deschis oficial pentru clienti in urma ceremoniei simbolice de plantare a unui copac, moment care a adus in prim-plan viziunea companiei de a crea o viata de zi cu zi mai buna pentru cat mai multi oameni.

Ziua deschiderii a reunit reprezentanti cheie din partea IKEA – Ekaterina Egorova, CEO IKEA SEE, si Nicoletta Muscinelli, Market Manager IKEA Timisoara, precum si partenerii IKEA impreuna cu reprezentanti din partea autoritatilor locale – Horia Bugarin, primarul comunei Dumbravita, Dominic Fritz, primarul Timisoarei, Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis si Therese Hyden, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Suediei in Romania.

„IKEA este prezenta pe piata din Romania de 16 ani si suntem cat se poate de bucurosi de faptul ca astazi avem ocazia sa facem acest pas important – deschiderea primului magazin in regiunea de vest a tarii. Valoarea totala a investitiei este de 60 de milioane de euro, ceea ce ne-a permis sa cream cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est si sa aducem 300 de oportunitati de angajare in regiune.

Speram ca IKEA Timisoara sa aduca inspiratie si experiente unice in cadrul magazinului pentru viitorii clienti, oferind totodata o solutie la nevoia tot mai mare de e-commerce din Romania”, a spus Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timisoara.

Noul magazin are o suprafata de 26.000 de metri patrati si ofera o gama variata de 8.300 de produse de amenajare a locuintei care reflecta filozofia IKEA de design democratic, imbinand forma, functionalitatea, calitatea, sustenabilitatea si pretul scazut.

In plus, magazinul IKEA Timisoara implementeaza standarde de constructie si operatiuni de business inovatoare si sustenabile, urmand standardele BREEAM. Magazinul este construit in acord cu misiunea IKEA de a fi o companie circulara cu zero deseuri si emisii reduse de carbon. Totodata, IKEA Timisoara isi propune sa fie un vecin bun pentru comunitatile din imprejurimi, cat si un loc de munca excelent.

Parcarea noului magazin IKEA Timisoara are o capacitate de 754 de locuri disponibile, fiind dotata si cu 12 statii de incarcare a vehiculelor electrice si cu o infrastructura creata pentru o viitoare extindere, care poate sustine pana la 150 de statii de incarcare.

Magazinul foloseste energie regenerabila, fiind dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice pe acoperis, si utilizeaza o centrala geotermala pentru consumul de energie. Totodata, magazinul IKEA Timisoara este unic si multumita faptului ca este primul magazin IKEA cu o gradina a biodiversitatii, aceasta avand o suprafata de 1.600 metri si servind drept camin pentru plante si insecte specifice regiunii, care sporesc biodiversitatea mediului inconjurator al magazinului.

Magazinul ofera clientilor numeroase camere amenajate drept inspiratie si o gama de produse la preturi accesibile, precum si sansa de a se bucura de momente placute in zona IKEA Café, pe terasa in aer liber si la Småland, locul de joaca dedicat copiilor.

Magazinul IKEA Timisoara din comuna Dumbravita este deschis in fiecare zi, de luni pana sambata, intre orele 10 si 21, iar in zilele de duminica magazinul va functiona intre orele 10 si 20. (I.P.)

Leave a Reply