VIDEO Operatiune de salvare reusita! Militarul din Timisoara care ameninta ca se sinucide, de aproape 24 de ore, luat „pe sus” de pe pervaz de un pompier alpinist

Final spectaculos in cazul militarului din Timisoara, care timp de 24 de ore a amenintat ca se sinucide de la etajul 7 al unui bloc. Un pompier alpinist a coborat in rapel de la etajul superior si l-a impins in casa. Politisti, negociatori si pompieri au fost alaturi de barbatul de 37 de ani, din momentul in care iubita acestuia a sunat la 112 ca sa anunte intentia acestuia.


Cu un gest ferm, salvatorul a impins barbatul in camera si a pus capat unei operatiuni care a durat de joi dimineata si pana vineri dimineata.

”Asa a fost salvat barbatul din Timisoara care ameninta ca se va arunca de la etaj. Salvatorul a iesit pret de o secunda pe geam si si-a luat ultimele repere. Apoi si-a pregatit dispozitivul de salvare si a actionat. O operatiune de salvare pentru care pompierii timisoreni merita toate felicitarile!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne. Comentariul insoteste o filmare care surprinde exact momentul salvarii.

„Zambeste si are toate motivele. Astazi a salvat un om. El este Alin, are 45 de ani si este pompier la ISU Timis. Din 2014 este si alpinist ISU. FELICITARI!”, este un alt mesaj postat pe pagina MAI.

Barbatul, plutonier major la Unitatea Militara din Chisoda, care ameninta de 24 de ore, urcat pe pervazul geamului, ca se va arunca de la etajul 7 al unui bloc de locuinte din Timisoara se afla in siguranta in locuinta. Un aplinist a coborat in rapel, militarul s-a speriat, iar apoi a fost imobilizat.

”Barbatul este in siguranta. Se afla in interiorul apartamentului”, au transmis reprezentantii IPJ Timis. Militarul este angajat al MApN din anul 2007

Militarul este angajat al MApN din 2007 si este incadrat in prezent ca subofiter de stat major. Barbatul nu a participat la misiuni in teatrele de operatii. Barbatul ar fi diagnosticat cu depresie, iar la ultima evaluare psihologica a fost declarat apt, dar fara drept de a purta o arma.

La nivelul unitatii militare s-a constituit o comisie, condusa de seful de Stat Major, pentru a se afla motivele militarului pentru gestul necugetat. Cel mai probabil, retragerea armei din dotare a declansat revolta militarului. (G.I.)

Leave a Reply