Women Rally Timisoara 2023 / Raliul celor mai bune soferite din Romania a scos-o la rampa, din nou, pe campiona olimpica la judo Alina Dumitru

In weekend-ul care a trecut, Timisoara a devenit gazda elegantei si adrenalinei, cu ocazia celei de a doua etape a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Casa Auto Timisoara, clasa de masini electrice powered by George, Inovatie BCR.


Desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, acest eveniment a fost un autentic test pentru abilitatile participantelor din toata tara, pe un traseu special gandit si desfasurat la Shopping City Timisoara.

Evenimentul a debutat vineri, 16 iunie, cu briefing-ul premergator cursei, in cadrul caruia toate participantele au aflat detalii despre program, regulament si mansele de concurs. Dupa acest prim pas, concurentele au mers in Piata Iancu Huniade pentru a lua startul festiv, de sub steagul fluturat de invitatii speciali de la eveniment, Simona Amanar Tabara, multipla campioana olimpica si mondiala la gimnastica si viceprimarul Cosmin Tabara.

La Startul Festiv, toti cei prezenti au avut parte si de un moment surpriza gandit de scrimerii de la CSU Poli Timisoara, care au facut o demonstratie spectaculoasa de scrima (arma floreta), pe muzica, iar apoi au dat startul primelor 10 masini, atingandu-le cu arma, ca un gest simbolic de innobilare.

Simona Amanar Tabara, cea care le-a incurajat in acest an pe concurente din pozitia de ambasador si copilot pe una din masinile oficiale puse la dispozitie de catre Casa Auto Timisoara, a declarat ca s-a simtit extrem de bine in compania iubitoarelor de adrenalina si ca se simte motivata sa faca si ea pe viitor pasul spre trecerea prin poarta de start in calitate de concurenta: „Poate o sa fac si eu la randul meu o surpriza, deoarece acesta este un eveniment frumos. Consider ca este bine ca se organizeaza astfel de competitii, pentru ca si noi femeile putem demonstra ca suntem bune la volan.”

Ziua de sambata a fost rezervata emotiilor celor doua manse de concurs, care au fost sporite si de prezenta ploii, trecuta cu brio de catre toate concurentele, asa cum insasi campioana olimpica la judo, Alina Alexandra Dumitru, a confirmat: „Am avut placerea sa retraiesc si la Timisoara momentele de la Bucuresti, este o atmosfera foarte frumoasa aici insa emotiile sunt in continuare prezente. De altfel, vorbim despre o competitie si este normal sa te insoteasca emotiile, deoarece odata ce ai fost campion, tot acolo o sa iti doresti sa ajungi. Astfel, iti vei lua cu siguranta toate masurile ca sa mergi in acea directie. La fel am procedat si eu, am deja pe cineva care ma ajuta si ma sustine constant pentru a putea obtine rezultatele dorite.”

Nou venita in familia Women Rally a fost in aceasta etapa si campioana la fitness Madalina Stanca, careia rolul de ambasadoare i-a oferit o provocare pe care a acceptat-o cu mare drag: „Am acceptat invitatia cu bratele deschise, deoarece mie chiar imi place sa conduc, asadar am vazut-o ca pe o oportunitate frumoasa. Am dat totul deoarece stiam ca pot sa demonstrez si aici.”

Dupa succesul cu care s-a incheiat cursa de anul trecut de la Timisoara, in care ambele manse s-au desfasurat pe ploaie, pe un traseu inundat, care a pus la incercare atat concurentele cat si organizatorii, provocarile acestei etape au fost mult mai usor de gestionat de catre toti cei implicati.

Laura Savu, fondatorul Women Rally: “Sunt extrem de incantata de numarul mare de participante noi care se alatura comunitatii Women Rally la startul fiecarei etape, de feedback-ul primit atat din partea concurentelor cat si din partea partenerilor care au luat contact recent cu acest eveniment, precum si de satisfactia celor care au ales sa ramana alaturi de noi de ani buni, pentru ca, sa nu uitam, Women Rally sarbatoreste anul acesta, in toamna, 5 ani de la primul start”.

Iata cum arata clasamentele celei de a doua etape a Campionatului Women Rally Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timisoara, clasa de masini electrice powered by George, Inovatie BCR:

Clasament general (clasele 1 – 3+)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Catalina Diac, Ford Fiesta

 

Clasa 1 (motoare pana la 1600 cmc)

Locul 1: Maria Zaulean, Toyota Yaris

Locul 2: Madalina Vasiloiu, Citroen DS3

Locul 3: Cristiana Danci, Volkswagen Polo

 

Clasa 2 (motoare de la 1600 cmc pana la 2000 cmc)

Locul 1: Catalina Diac, Ford Fiesta

Locul 2: Francisca Radu, Mazda 3

Locul 3: Diana Alina Tirlui, Honda Civic

 

Clasa 3 (motoare de la 2000 cmc pana la 3000 cmc)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback

Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 3: Ana Maria Iordache, Volkswagen Golf 6

 

Clasa 3+ (motoare peste 3000 cmc)

Locul 1: Anita Luminita Nisu, Mercedes Benz E Coupe

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Adelina Marina Fratean, Audi A3

 

Clasa 4 (masini electrice)

Locul 1: Cornelia Plesoianu, Hyundai Ioniq

Locul 2: Giulia Andreea Tanase, Hyundai Ioniq

Locul 3: Corina Olivera Marcovici, Hyundai Ioniq

 

Clasa 5 (masini modificate)

Locul 1: Sonia Roxana Florescu, Citroen DS 3

Locul 2: Silvia Saraholu, Dacia Logan

Locul 3: Alexandra Dumitru, Renault Twingo RS

 

Clasa 3 Debutante (motoare de la 2000 cmc pana la 3000 cmc)

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Ina Margarit, Mercedes Benz CLA 180

Locul 3: Maria Gabriela Sauciuc, Peugeot 208

 

Clasa 3+ Debutante (motoare peste 3000 cmc)

Locul 1: Adelina Marina Fratean, Audi A3

Locul 2: Simona Boanca, Mercedes Benz E200

Locul 3: Florentina Iuliana Cedica, Audi TT

 

Clasament FWD (2 roṭi motrice, tractiune fata)

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Locul 2: Catalina Diac, Ford Fiesta

Locul 3: Francisca Radu, Mazda 3

 

Clasament RWD (2 roti motrice, propulsie spate)

Locul 1: Anita Luminta Nisu, Mercedes Benz E Coupe

Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300

Locul 3: Simona Boanca, Mercedes Benz e200

Toate informatiile legate de concurente, noutatile din timpul concursului si atmosfera Women Rally surprinsa in imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul National Women Rally, ediṭia 2023 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa a 2 a – Timisoara (16-17 iunie 2023) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Casa Auto Timisoara, a fost sustinuta de catre Casa Auto Timisoara, clasa de masini electrice powered by George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Castrol Romania, Catena – Farmacia Inimii, Herbalife, Shopping City Timisoara, Kiss FM.

Parteneri silver: Cramele Cricova, Gerovital, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Prestige Flame, Antreprenoare.ro, A24, PMA Invest.

Parteneri: Primaria Municipiului Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, CSU Politehnica Timisoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timisoara, Revista Nascut pentru Sport, Ziarul News, RallyMax, Autostiri.ro, Autorally, FanRally.ro, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Fabian Robert Photography, Bunzac Media.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului. (I.P.)

 

Leave a Reply