Fostul patron al retelei de cablu si televiziunii Analog din Timisoara a intrat pe piata imobiliara si construieste doua blocuri in Bucuresti

Antreprenorii Nicolae Gavra si Sorin Suru, proprietarii Timcon, unul dintre cei mai mari costructori din Timisoara, au lansat un proiect rezidential langa Padurea Baneasa, din nordul Bucurestiului, care poate cuprinde peste 400 de apartamente premium, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.


Compania Analog Constructii, impartita in mod egal de cei doi investitori timisoreni, pregateste realizarea unui proiect rezidential, cu birouri si spatii comerciale, pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti nr. 107.

Terenul pe care este planificat acest proiect are o suprafata de circa 14.000 de metri patrati si este marginit pe o latura de showroom-urile Jaguar si Land Rover ale Tiriac Auto si pe alta latura de Padurea Baneasa. Primaria Municipiului Bucuresti a avizat in 2010 un Plan Urbanistic Zonal initiat de Alexandru Pompiliu Antonescu pentru acest teren.

Parametrii urbanistici aprobati atunci si care sunt repropusi acum de noii proprietari prevad o suprafata construita desfasurata de peste 42.000 de metri patrati, echivalentul a peste 400 de apartamente premium. Dezvoltarea urmeaza a fi realizata in doua imobile cu 5, respectiv 6 etaje.

Extras din PUZ-ul obtinut de Alexandru Pompiliu Antonescu pentru acest teren Firma Analog Constructii a trecut printr-un proces de insolventa, din care a iesit 2015. Compania a devenit insolventa in timp ce era la jumatate cu dezvoltarea unui proiect rezidential. In 2021, Analog Constructii a raportat o cifra de afaceri de 33,1 milioane lei, mai mult decat dublu fata de anul anterior.

Si constructorul Timcon, detinut tot de Gavra si Suru, a trecut printr-un proces de insolventa, incheiat in 2017. La momentul declansarii procedurii, Timcon era implicat in dezvoltarea mai multor ansambluri rezidentiale din Timisoara si acumulase datorii de circa 110 milioane lei. In 2021, afacerile Timcon s-au ridicat la 35,5 milioane de lei, cu circa 37% mai mari decat anul anterior.

Gavra si Suru au deschis anul trecut centrul de recuperare pentru batrani Vitalitas Senior Center, cu 700 de locuri, amplasat pe un teren de 5 hectare din apropierea padurii Snagov.

In 2017, Nicolae Gavra, alaturi de Mihai Sotropa si Marcel Martin, a fost implicat intr-o tranzactie evaluata la circa 50 de milioane de euro, prin care compania de cablu IKOM din Belgrad a fost cumparata de fondul american KKR.

Gavra mai vanduse la inceputul anilor 2000 si reteaua de cablu Analog din Timisoara catre UPC. Familia Gavra a fost prezenta, in trecut, si in topul celor mai bogati romani realizat de Forbes, scrie Profit.ro.

Leave a Reply