Clubul Retro Garden, la un pas de evacuare! Primaria Timisoara a castigat inca un proces si merge mai departe cu recuperarea domeniului public ocupat ilegal

Primaria Municipiului Timisoara a castigat in prima instanta impotriva reprezentantilor societatilor SC H-Doc Resort SRL si Seven Club Management SRL. Acestea ocupa un teren care a fost dat in folosinta catre Electrometal SA si unde desfasoara activitati comerciale fara aviz de functionare.


Tribunalul Timis a respins ca neintemeiate cererile de suspendare formulate de societatile mentionate asupra carora au fost dispuse masuri de demolare a constructiilor ilegale care ocupa domeniul public. Este vorba de o suprafata cumulata de peste 2000 de metri patrati, situata pe bd. Vasile Parvan, nr. 5.

Dispozitia emisa de primarul municipiului Timisoara vizeaza desfiintarea lucrarilor executate nelegal, fara autorizatie de construire obtinuta in prealabil, dar si constructiile al caror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotarare judecatoreasca.

La sfarsitul lunii aprilie, primarul Dominic Fritz a emis dispozitii de demolare in 7 cazuri in care firme ocupa ilegal terenuri publice. Primaria Timisoara a inceput in 2022 o analiza a situatiei terenurilor de pe malul Begai si zona Stadion, pentru a elucida situatiile raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora.

In urma unui proces minutios de documentare, a reiesit ca peste 55.000 de metri patrati, evaluati la 22 de milioane de euro, care apartin domeniului public al municipiului Timisoara, au fost ocupati ilegal zeci de ani de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primariei.

Pana in prezent, Primaria Timisoara a castigat in prima instanta si impotriva reprezentantilor Terasei „Boss” si a celor de la No Name, asupra carora au fost dispuse masuri de demolare a constructiilor ilegale care ocupa domeniul public.

Pe terenurile ocupate abuziv, Primaria Municipiului Timisoara are in plan amenajarea unui Coridor de Agrement Urban Bega, cu zone verzi, terenuri de sport si zone de relaxare. (Primaria Timisoara, Biroul Comunicare)

One thought on “Clubul Retro Garden, la un pas de evacuare! Primaria Timisoara a castigat inca un proces si merge mai departe cu recuperarea domeniului public ocupat ilegal

Leave a Reply