Doliu in folclorul romanesc! Petrica Vita, maestrul taragotului banatean, s-a stins din viata la doar 56 de ani

Lumea artistica din tara noastra este, din aceasta seara, mai saraca. Unul dintre cei mai apreciati si indragiti interpreti de muzica populara din Romania s-a stins din viata, la numai 56 de ani, intr-un spital din Austria.


Este vorba despre maestrul taragotului banatean, Petrica Vita, care suferea de un cancer de piele, insa pana acum nu s-a facut publica problema lui de sanatate, cu care se confrunta de 6 ani de zile, fiind unul din cei mai disciplinati pacienti.

In cazul lui, boala a fost tinuta sub control, pana in ultimele luni. Din pacate, situatia s-a agravat si a avut nevoie de un tratament mai puternic, peste hotare, la un spital din Viena, in Austria. Desi lupta cu boala, in fata publicului a aparut mereu cu zambetul pe buze si a incantat asistenta cu maiestria sa.

Multi artisti au decis sa ajute familia in achitarea costurilor de spitalizare si mai ales, de tratament, care se ridicau la 60.000 de euro pe saptamana. Din pacate, astazi, in momentul in care la Sala Polivalenta din Resita se montau sculele si aparatele pentru un concert caritabil, din Austria a venit tristul anunt: Petrica Vita a pierdut lupta cu viata.

„Cu 15 minute inainte de inceperea spectacolului, organizat la Resita, la Sala Polivalenta, pentru strangerea de fonduri in vederea continuarii tratamentului, Petrica Vita ne-a parasit. Artistii veniti din toate colturile tarii s-au adunat in semn de respect in fata publicului, s-a cantat o doina de ramas bun, iar Preasfintitul Parinte Lucian, 

Episcopul Caransebesului a tinut o slujba pentru odihna sufletului lui Petrica Vita. Toata sala l-a aplaudat pentru ultima oara pe maestrul Petrica Vita, luandu-si ramas bun pentru totdeauna! Dumnezeu sa-l ierte  si sa-l odihneasca in pace! Condoleante familiei!”, au anuntat organizatorii.

Petrica Vita s-a nascut in satul Valeadeni din comuna Brebu in 25 iulie 1966. In 12 noiembrie 1991 s-a casatorit cu Ramona Buiug, cea care avea sa devina marea voce a folclorului banatean, Ramona Vita. Fiica lor, Georgiana Vita, este de asemenea, cantareata de muzica populara. (E.T.)

Leave a Reply