Judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj de Ziua Avocatului Roman: “Fara voi, zanganitul catuselor ar acoperi strigatele nevinovatilor”

Ziua Avocatului Roman, care se sarbatoreste in fiecare an, la 24 iunie, i-a oferit prilejul judecatoarei Adriana Stoicescu, de la Curtea de Apel Timisoara, sa le transmita un mesaj de felicitare fostilor colegi din Baroul Timis, fiind stiut ca, inainte de a intra in magistratura, fosta presedinta a Tribunalului Timis a profesat ca avocat.


“La multi ani, domni si doamne “advocati” si “arvocate”. Fara voi nu exista justitie si nici dreptate, oricat ne impaunam noi, cei care stam pe scaun si va ascultam. Fara voi drepturile oamenilor ar deveni un moft, asa cum unii chiar isi doresc. Fara voi zanganitul catuselor ar acoperi strigatele nevinovatilor. Fara voi nu ar exista nici stat si nici democratie. Fara voi nici noi nu am avea rost. Sa ne traiti!”, este mesajul postat de Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

In acelasi registru se inscrie, oarecum, si mesajul transmis avocatilor din Romania de Traian Briciu, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

“Anul acesta va propun ca aceasta zi sa fie si un prilej de reflectie cu privire la identitatea profesionala a avocatului roman, pentru ca, in vremurile noastre, aceasta este sub cel mai mare risc de a se disipa, sub asaltul unor profesii create pe noi nise ale dreptului, dar si al robotilor care sunt din ce in ce mai  prezenti in mediul online”, atrage atentia, printre altele, presedintele UNBR.

Ziua Avocatului Roman a fost instituita de Congresul Avocatilor din 1998, cu scopul de a constitui o oportunitate pentru promovarea valorilor profesiei de avocat si a rolului avocatului in statul de drept. (G.I.)

 

Leave a Reply