Patru politisti de la IPJ Ilfov, suspecti intr-un dosar penal! Au fost puse in executare mandate de aducere la sediul DGA

Lucratori din cadrul structurilor subordonate Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au efectuat, miercuri, sase perchezitii domiciliare, la domiciliul unor suspecti, agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov, la sediul si puncte de lucru ale unei societati comerciale si la domiciliul unor persoane fizice.


„Ofiterii de politie judiciara au pus in executare si patru mandate de aducere la sediul DGA. Mandatele de aducere au vizat un numar de patru agenti de politie, care au calitatea de suspecti”, informeaza Biroul de presa al DGA.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre agentii de politie, in perioada 2018-2023, a desfasurat activitati comerciale in cadrul unei societati comerciale, specifice unui administrator, in sensul ca a organizat, transportat si coordonat activitatea angajatilor societatii, a purtat negocieri in scopul recrutarii de angajati, remunerarii acestora si a stabilirii conditiilor de lucru, a primit de la beneficiari contravaloarea serviciilor prestate, solicitand totodata si credit bancar in numele societatii, in scopul obtinerii, pentru sine si pentru societate, a unor sume de bani si alte foloase necuvenite.

Un alt agent de politie din cadrul Politiei orasului Voluntari, in perioada 2018-2023, a desfasurat activitati comerciale in cadrul unei societati comerciale, specifice unui administrator, in scopul obtinerii pentru sine si pentru societate de bani si alte foloase necuvenite.

„Cel de-al treilea suspect in cauza, in calitatea de organ al politiei rutiere, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a omis, cu buna stiinta, sa insereze in procesul-verbal de constatare toate abaterile contraventionale savarsite de catre un conducator auto, acestuia din urma nefiindu-i aplicate toate sanctiunile prevazute de legislatia rutiera”, arata sursa citata.

Potrivit DGA, al patrulea suspect, avand de asemenea calitatea de organ al politiei rutiere, este cercetat in legatura cu faptele savarsite de suspectul mentionat anterior. (V.E.)

 

Leave a Reply