Sediul Politiei Timis va fi reabilitat printr-o investitie de peste 4,2 milioane de euro. VEZI pana cand pot fi depuse ofertele de participare la licitatie

Sediul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis va fi reabilitat din punct de vedere energetic printr-o investitie uriasa, de peste 4 milioane de euro, bani cu care, spun unii experti imobiliari, s-ar putea construi de la zero un sediu nou.


Licitatia a fost lansata pe SEAP la inceputul lunii trecute si este valabila pana in 24 iulie, ora 17. Pana la acest termen, firmele interesate se pot inscrie la licitatie, achizitionand caietul de sarcini, din care reiese ca pentru proiectarea si executia lucrarii se ofera nu mai putin de 20.940.936 de lei, adica peste 4,2 milioane de euro. Fara TVA.

Durata lucrarilor este de 20 de luni, iar proiectul beneficiaza de finantare europeana prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), in conditiile in care scopul final al reabilitarii vizeaza reducerea emisiilor de CO2.

Cladirea de pe bulevardul Take Ionescu nr. 44 – 46 din Timisoara in care se afla sediul IPJ Timis are o suprafata construita de 1.608 metri patrati. Desfasurat, subsolul, parterul si cele trei etaje insumeaza o suprafata utila de 7.160 de metri patrati. Aceasta a fost edificata in 1960 si este incadrata in clasa de importanta I. In prezent, incalzirea spatiilor se realizeaza cu doua centrale termice de 630 kW, iar instalatiile sanitare sunt vechi, la fel ca si sistemul de canalizare.

„Sistemul este deficitar din punct de vedere al reglajului de sarcina, avand in vedere ca programul de lucru este de 8 – 10 ore/zi, de 7 ori pe saptamana. Retelele sanitare interioara de apa rece si calda sunt relativ vechi, realizate din teava metalica cu defectiuni relativ dese care implica reparatii curente. Toate instalatiile au uzura morala/tehnica depasita”, se mentioneaza, printre altele, in caietul de sarcini.

Viitorul executant al lucrarii este instiintat, inca din caietul de sarcini, ca lucrarile trebuie desfasurate etapizat, astfel incat sa nu fie afectata activitatea Politiei Timis.

Adiacent la lucrarile de imbunatatire a performantei energetice a cladirilor, de modernizare a instalatiilor electrice, de instalare a unor sisteme de alarmare, alertare si stingere a incendiilor, la IPJ Timis se va instala si un nou sistem de supraveghere video bazat pe tehnologie IP, cu imagini HD, dar si un nou sistem de control al accesului. (V.E.)

Leave a Reply