Activitatea unui azil de batrani din Buzias, suspendata in urma controalelor efectuate de echipele mixte coordonate de Prefectura Timis

Activitatea unui azil pentru batrani din orasul Buzias, judetul Timis, a fost suspendata, miercuri, 12 iulie 2023, dupa ce, in urma controalelor efectuate de echipele mixte organizate de Prefectura Timis, au fost gasite mai multe nereguli, cele mai multe avand legatura cu igiena. Centrul a fost si amendat cu 25.000 lei.


„In cursul zilei de astazi (ieri n.n.), cele 3 comisii mixte de control formate sub coordonarea Institutiei Prefectului – Judetul Timis au controlat un numar de 15 centre situate pe raza judetului Timis, in localitatile: Buzias, Giroc, Lovrin, Lugoj, Periam, Sannicoalu Mare, Sinersig, Sag, Varias. In urma actiunilor de control efectuate astazi, au fost depistate nereguli de functionare majore la un centru, iar ulterior controlului i-a fost suspendata temporar activitatea: Asociatia Gerro – Caminul pentru persoane varstnice Pensiunea Amurgul din orasul Buzias”, a transmis Prefectura Timis, intr-un comunicat de presa.

Principalele deficiente identificate vizeaza probleme de igiena.  

”Deficientele gasite au fost: nerespectare structurii din autorizatia sanitara de functionare, cabinet medical cu dubla functionalitate, lipsa apei curente in cabinet, spalatorie neautorizata, cantitati insuficiente de produse de curatenie si dezinfectie, dusuri nefunctionale de la doua grupuri sanitare, la etajul 1 s-a regasit un microclimat necorespunzator, o parte din personal (6 persoane) nu a efectuat controlul medical periodic, lipsa certificatelor de absolvire a cursurilor de igiena pentru personalul care necesita astfel de cursuri”, a precizat Prefectura Timis.

In urma controlului s-a aplicat o amenda in valoare de 25.000 lei si masura complementara de suspendare temporara a activitatii.

”Centrul va avea activitatea suspendata temporar pana la remedierea deficientelor constatate, iar pe toata aceasta perioada persoanele aflate in grija acestui centru, respectiv 32 de persoane varstnice, vor fi relocate si implicit se va lua legatura cu apartinatorii acestora”, au adaugat reprezentantii Prefecturii.

Controalele au inceput luni, cand a fost suspedata activitatea unui centru pentru persoane fara adapost si persoane cu probleme psihice, din Timisoara, in urma constatarii unor nereguli. Marti, alte doua centre, de data aceasta pentru copii, unul la Lugoj si altul la Jimbolia, au primit aceeasi sanctiune, de suspendare a activitatii, pana la remedierea deficientelor constate in urma controlului.

In Timis functioneaza 112 astfel de centre, care urmeaza a fi controlate de echipe mixte formate din reprezentanti ai unor institutii precum: Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Timis, Directia de Sanatate Publica Timis, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis, Inspectoratul de Politie Judetean Timis, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Banat” Timis. (M.I.)

Leave a Reply