Elevii de 10 din Timis, Caras-Severin si Hunedoara, „vanati” de Universitatea de Vest Timisoara. Rectorul Marilen Pirtea le-a prezentat oferta educationala

Elevii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat in acest an, din judetele Timis, Caras-Severin si Hunedoara, au fost invitati, azi, la Universitatea de Vest din Timisoara, la o intalnire cu rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, si prorectorul, prof. univ. Madalin Bunoiu.


Rectorul Marilen Pirtea i-a felicitat atat pe absolventi, cat si pe parintii lor, si pe profesori, si le-a oferit elevilor o scrisoare personalizata cu oferta de programe academice educative ale UVT.

De asemenea, prof. Pirtea le-a vorbit despre faptul ca UVT este o universitate europeana inclusa in complexa retea de universitati UNITA.

“Aceasta intalnire o organizam in fiecare an. Astfel Universitatea de Vest Timisoara stie sa valorizeze copiii exceptionali talentele, valorile, munca, rezultatele foarte bune la invatatura, perseverenta si ambitia. Toate acestea sunt premisele unui viitor exceptional.

La UVT nu vrem cantitate, ci vrem calitate. Intalnirea aceasta nu e o forma de persuasiune si de convingere a dumneavoastra sa optati pentru UVT, ci fiecare va decide unde va urma cursurile universitare, dar cu siguranta trebuie sa alegeti o universitate europeana foarte buna care sa va asigure un viitor. Trebuie sa alegeti universitatii europene ancorate in aliante europene care sa fie un mijloc pentru voi sa va deschida mintea si inima si de a va genera experiente europene.

De exemplu Universitatea de Vest face parte din Alianta Europeana UNITA castigata prin competitie la Comisia Europeana din care fac parte universitati din Franta, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova.

Devenind student la UVT, faci parte din aceasta alianta europeana si poti sa mergi la universitati din Torino, din Franta sau din Portugalia si poti sa parcurgi un astfel de traseu european si sa ai contact cu studentii si profesorii  de la aceste universitati si sa capeti experienta sa participe la programe europene. Adica exista un climatul european de educatia academica”, fost mesajul lui Marilen Pirtea.

Absolventii participanti la intalnire au multumit conducerii Universitatii de Vest pentru aceasta intalnire onoranta si pentru oferta educationala. Ei au recunoscut ca aceasta medie de 10 pe care ei au obtinut-o este un rezultat al muncii, dar si pentru faptul ca au avut un sprijin extraordinar de la profesori si de la parinti.

Cei sase elevi de media 10 la bacalaureat 2023 sunt:

Stanoev Anca, de la Colegiul National “Traian Doda” Caransebes, Furca C.I. Iulia Anamaria, de la Colegiul National “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, Florea Ariana Ioana, de la Colegiul National “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, Rares Suciu, de la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” Lugoj, Ivan Diana, de la Colegiul National “Constantin Diaconovici Loga” Timisoara, si Matei Riana Maria, de la Liceul “Grigore Moisil” Timisoara. (E.T.)

Leave a Reply