VIDEO / Focurile de artificii de la hotelul Tresor din Timisoara, marul discordiei dintre fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara si patronul Fire Show

Singurul hotel de 5 stele din Timisoara, inaugurat in 2018, investitie de peste sase milioane de euro a omului de afaceri Liviu Peter, a ajuns in centrul unui scandal exploziv, care-i are ca protagonisti pe fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, comisarul Marius Poenaru, si omul de afaceri Dan Pintilie, patronul firmei “Fire Show” Sacalaz, cel mai important importator si distribuitor de artificii din Romania.


Sintetizat, conflictul dintre cei doi a fost declansat de jocurile profesionale de artificii pe care omul de afaceri bucovinean le “livreaza”, aproape in fiecare sfarsit de saptamana, mirilor care-si organizeaza nunta intr-una dintre spectaculoasele sali de ceremonii ale hotelului Tresor.

Focul de artificii se trage, de undeva, din apropierea hotelului, spre satisfactia nuntasilor, dar si spre disperarea locuitorilor din zona.

“Aproape in fiecare weekend, avem aceeasi problema: focuri de artificii trase de undeva din liziera padurii, deasupra masinilor din trafic, a pietonilor, a tuturor celor care locuiesc in zona. Pericol de accidente evident. L-am rugat pe Dan Pintilie, cu care ma stiu de multa vreme, sa ma anunte cand isi trimite pirotehnicienii la nunta, cand incep exploziile, ca sa-mi bag cainii in casa. Stiti cum reactioneaza cainii la focurile de artificii, la explozii: urla, alearga disperati prin curte, sunt traumatizati. Nu mai vorbesc de membrii familiei mele, de vecini, de oamenii din zona.

Mi-a raspuns arogant, ca daca eram inca in politie, m-ar fi dat afara, pentru ca are sustinere politica. Am inteles ca domnul deputat Alfred Simonis i-a botezat un copil, dar, dupa cum il cunosc, nu cred ca incurajeaza astfel de abuzuri”, ne-a declarant Marius Poenaru.

Fostul politist se intreaba, revoltat, cum este posibil ca fostii sai colegi de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis sa emita autorizatii pentru foc de artificii in liziera padurii, cand legea este foarte clara in acest sens, impunand o distanta minima fata de zonele populate, si de ce toate plangerile de pana acum depuse la IPJ Timis nu au fost bagate in seama.

De cealalta parte, milionarul Dan Pintilie ne-a trimis un mesaj prin intermediul avocatului Florin Kovacs, in care spune ca a depus o plangere penala impotriva ofiterului de politie, care s-a pensionat nu cu mult timp in urma, pentru ca l-ar fi amenintat cu moartea. “A trimis pe unii si i-au pus sabia la gat. Au fost deja audieri in acest dosar”, spune avocatul.

In ciuda afinitatii si a faptului ca Dan Pintilie este un generos membru PSD, deputatul Alfred Simonis ne-a transmis ca, daca focul de artificii de la Tresor este ilegal, politia ar trebuie sa-si faca treaba si sa aplice amenzi. Vom reveni. (G.I.)

 

One thought on “VIDEO / Focurile de artificii de la hotelul Tresor din Timisoara, marul discordiei dintre fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara si patronul Fire Show

  1. ofiteru trecut prin politie nici el nu stie cum ca gasca prin apa printre barurile din pta Unirii și cel din Ghiroda bașca chiolhănelile aferente non stop și alcoolizarile turbulente ținut și strunit de afacerista consoartă iar artificieru consacrat tot de milipolitisti i se rupe dupa 25 de ani de jocuri cu focu agreat tot de ei.

Leave a Reply