Gabriela Firea a demisionat din functia de ministru al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, in urma scandalului „azilelor groazei”

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Gabriela Firea, a demisionat, astazi, din Guvern, dupa o discutie cu premierul si presedintele PSD, Marcel Ciolacu, ca urmare a scandalului „azilelor groazei”. Este a doua demisie dupa cea a ministrului Muncii, Marius Budai.


Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ia act de demisia Gabrielei Firea si constata incetarea din functia de membru al Guvernului. Seful statului a semnat si decretul prin care il desemneaza pe Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, ca ministru interimar al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse.

„Plec pentru ca premierul sa poata lucra in liniste proiectele economice si sociale bune pentru romani, la fel ministrii PSD si PNL, sa-si poata prezenta munca. In aceasta atmosfera de razboi total fata de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normala”, a scris Gabriela Firea, intr-un mesaj pe Facebook, in care anunta ca se suspenda si din functiile detinute in PSD.

„Sunt complet nevinovata, s-a vazut si din ancheta derulata, se va constata si in continuare, in justitie, dar ceea ce s-a intamplat cu viata mea si a familiei mele in ultimele 10 zile mi-a aratat interesul imens ca eu sa ma erodez si sa-mi scada pana la anulare sansele de a mai castiga un mandat de primar general”, a mai scris aceasta.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, Administratiei Prezidentiale propunerea de desemnare a ministrului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan, ca ministru interimar al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse

Firea primise termen de gandire pana luni daca-si da sau nu demisia de onoare din Guvern, au declarat surse din conducerea PSD. Dupa publicarea documentului care dovedeste ca patronul „azilelor groazei”, Stefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar si la clubul de fotbal detinut de primaria lui Florentin Pandele, acesteia i s-a transmis ca ar trebui sa faca un pas in spate, in caz contrar, partidul i-ar retrage sprijinul politic.

Gabriela Firea este primvicepresdinte al PSD si si-a declarat intentia de a candida din nou pentru functia de primar al Capitalei. In partid se cunoaste de multa vreme existenta unei rivalitati intre ea si liderii barbati ai formatiunii, Marcel Ciolacu temandu-se de o eventuala dorinta a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidentiale. (Mara Ion)

Leave a Reply