DEMITERE! Mirela Toc, cel mai incomod functionar public din Primaria Timisoara, data afara de primarul Dominic Fritz

”Comisia de Disciplina a Primariei Municipiului Timisoara a emis raportul final in vederea luarii masurilor de demitere a unui functionar public, dupa ce au fost parcursi toti pasii legali necesari pentru sanctionarea sa. Pe parcursul procesului de sanctionare, functionarul a primit masuri disciplinare din ce in ce mai severe, insa nu a manifestat nicio intentie de a-si schimba comportamentul. Astfel, s-a impus in baza legii, decizia de incheiere a contractului de munca”, a anuntat, azi, Primaria Timisoara.


De 16 ani si-a dedicat viata luptei impotriva abuzurilor si ilegalitatilor din Primaria Timisoara. In tot acest timp s-au schimbat doi primari, dar problemele au ramas aceleasi. Fostul primar Robu a tarat-o prin fata comisiilor de disciplina si a surghiunit-o intr-un birou insalubru si fara acces la internet.

Actualul primar Fritz a „detasat-o mascat”, la Politia Locala si a continua sa o trimita la judecata in fata unei asa zise comisii de disciplina. Mirela Toc, supranumita „cel mai incomod functionar public din Primaria Timisoara”, continua insa sa lupte. A castigat procesele cu fosta administratie si continua sa-si ceara dreptatea in fata actualei conduceri a primariei.

In luna aprilie, Mirela Toc, functionara care, din cauza dezvaluirii neregulilor din Primaria Timisoara, a avut de suferit, fiind tarata prin comisiile de disciplina de ultimii doi primari ai Timisoarei, Nicolae Robu si Dominic Fritz, a fost declarata oficial „avertizor in interes public”. Confirmarea a venit pe 4 aprilie din partea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea abuzurilor si petitii a Senatului Romaniei.

Potrivit documentului primit de Mirela Toc, aceasta a fost incadrata ca avertizor in interes public in baza art. 19, alin (2) din legea amintita. Acesta arata astfel: „(2) Sesizarea privind incalcarea legii prin divulgare publica se poate adresa presei, organizatiilor profesionale, sindicale sau patronale, organizatiilor neguvernamentale, comisiilor parlamentare sau prin punerea la dispozitie in orice mod in spatiul public a informatiilor referitoare la incalcari ale legii”.

Dezvaluirile Mirelei Toc despre incalcarile legii si gravelor erori din Primaria Timisoara au dat mari batai de cap ultimilor doi primari. Cu toate acestea, doar Dominic Fritz a fost cel care a luat decizia de a o demite. Si totul dupa mai  multe controale ale Comisiei de Disciplina, despre care atat Mirela Toc cat si sindicatul din institutie spun ca a fost constituita ilegal.

”Motivele pentru care am fost chemata in fata comisiei de disciplina sunt continute de 2 sesizari. Una facuta de politistul local, cel ce si-a maltratat public sotia si care reclama faptul ca am purtat un tricou inscriptionat cu urmatorul mesaj: STOP ABUZURILOR DIN ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA TIMISOARA!

Cea de-a doua sesizare a fost facuta de noua sefa a serviciului de mediu din primarie pe motiv ca am solicitat o informatie de interes public de la Retim cu privire la data cand vor fi securizate recipientele de colectare a deseurilor de pe domeniul public similare celor de la Piete SA, informatii la care nu aveam acces cum de altfel nu mai am acces la sistemul informatic al primariei de peste 5 ani de zile.

Cele doua personaje fac subiectul unei plangeri penale in urma faptului ca au constituit un grup infractional organizat, la comanda conducerii primariei, ce au dus la prejudicierea bugetului local la nivel de salubrizare in ultimii 2 ani de peste 60 de milioane de lei, bani platiti catre firma de salubrizare stradala fara ca activitatile prevazute in contractul cadru sa fie respectate, faptei girate de toate persoanele obligate sa verifice zilnic activitate firmei de salubrizare”, spune, in luna martie, Mirela Toc,citata de Ziua de Vest.

Acum in luna iulie, comunicatul sec al Primariei Timisoara, in care conducerea institutiei nu a avut nici macar curajul de a scrie numele functionarului demis spune ca: ”Functionarul public nu si-a indeplinit in mod repetat atributiile de serviciu, a creat obstacole in desfasurarea activitatii colegilor, a furnizat informatii eronate cetatenilor, ceea ce a adus prejudicii activitatii departamentului din care facea parte, precum si instigarea cetatenilor sa incalce legea”.

Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timisoara a anuntat ca va depune o plangere prealabila impotriva impotriva raportului comisiei de disciplina cu nr. SC2023-1224/13.06.2023 si sanctiunii propuse impotriva Mirelei Toc. (Mara Ion)

One thought on “DEMITERE! Mirela Toc, cel mai incomod functionar public din Primaria Timisoara, data afara de primarul Dominic Fritz

  1. De 20 de ani nu luvreaza absolut nimic doar face reclamatii cu rost si fara rost. Minte cu nerusinare ca a fost mutata intr-un birou cat o cutie de chibrituri cand 8n realitate cei mai multi angajati ai primariei nu au beneficiat de conditiile ei. Sa sis justifice salariul primit degeaba si platiti din impozitele si taxele noastre.

Leave a Reply