VIDEO Dosare penale pentru doi politisti de penitenciar de la Buzias, care au batut cu bestialitate un minor. „Imaginile par ireale!”, spune ministrul Alina Gorghiu

Doi politisti de penitenciar de la Centrul Educativ Buzias, aflat in subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, vor fi cercetati penal, iar toata conducerea centrului a fost demisa, dupa ce, in urma cu trei zile, un minor a fost batut cu bestialitate.


Imagini de pe camerele de supraveghere au ajuns la ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, care a publicat, pe contul sau de Facebook, atat inregistrarea, cat si masurile pe care le-a luat de urgenta.

„Oameni cu acest tip de comportament nu au ce cauta in sistem. Toleranta zero”, spune Alina Gorghiu, care se declara revoltata de tratamentul dur aplicat minorilor din Centrul Educativ de la Buzias.

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Detinutii din Centrul educativ -Buzias, minori si tineri – sunt batuti cu bestialitate de politisti. Revoltator si inadmisibil cum inteleg unii angajati din acest centru sa isi exercite atributiile.

Primele masuri deja luate:

  • am inaintat denuntul penal;

  • tot azi, am demis de urgenta conducerea unitatii;

  • am solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa dispuna interzicerea oricarui contact intre cei doi politisti care apar in filmare cu custodiatii;

  • am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buzias.

Voi cere, de asemenea, sa fie organizate de urgenta cursuri de specializare pentru personal, dar si sedinte de consiliere pentru minori.

Va asigur de pe acum ca nu voi avea niciun fel de intelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate.

Oameni cu acest tip de reactii comportamentale nu au ce cauta in sistem. Fara exceptie! Zero toleranta.

Vorbim totusi despre o institutie al carei rol este reeducarea copiilor si tinerilor in sensul reintegrarii lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta.

Acesti minori trebuie ghidati prin educatie si comunicare eficienta spre iesirea definitiva din sfera infractionala, sa isi formeze competente care sa ii ajute, la punerea in libertate, sa isi gaseasca mai usor un loc de munca”, este mesajul ministrului Justitiei. (G.I.)

Leave a Reply