Apartament cu 2 camere in centrul Brasovului, vandut de primarie cu… 723 de lei. „Avem o ancheta interna”, anunta primarul Allen Coliban

Un apartament cu doua camere aflat intr-un imobil din centrul Brasovului a fost vandut cu incredibila suma de 723 de lei, dupa ce juristii primariei au pierdut procesul cu un chirias. Cum e posibil ca imobilul sa fie scos la vanzare la un pret atat de mic?


Primaria municipiului Brasov este acuzata de incompetenta si se cere gasirea vinovatilor pentru vanzarea, contra sumei de 723 de lei, a unui apartament din fondul locativ al orasului, situat in zona centrala.

Informatia, potrivit careia SC RIAL – din subordinea Primariei Brasov, care administreaza fondul de locuinte al municipalitatii – a vandut un apartament de doua camere, bucatarie si baie, din zona centrala, pe suma de 723 de lei, a fost facuta publica de un consilier local al PNL, Ciprian Chiriches.

 Acesta a sustinut ca ar fi vorba de „o fapta penala” si a cerut primarului demiterea imediata a conducerii RIAL, scrie agerpres.ro.

Fostul chirias a cumparat respectivul imobil in baza unei sentintei judecatoresti din februarie, dupa nenumarate solicitari depuse inca din 1996.

Instanta de judecata a obligat RIAL sa vanda imobilul pe baza unei grile de preturi stabilita prin lege si, mai mult, a obligat municipalitatea sa plateasca cheltuielile de judecata, in cuantum de 5.000 de lei.

In replica la afirmatiile consilierului liberal, primarul municipiului Brasov, Allen Coliban, a sustinut ca vina apartine departamentului comercial si juridic de la RIAL, care ar fi trebuit sa conteste decizia instantei.

In prezent avem o ancheta interna tocmai pentru a determina aceste aspecte. (…) De altfel, am dispus schimbarea modului in care RIAL formuleaza intampinarile.

O parte din motivele pentru care pierdem aceste procese se datoreaza si modului in care RIAL afirma ca toate conditiile sunt indeplinite, ca reclamantul are dreptul sa cumpere si ca RIAL nu are nimic impotriva”, a precizat Coliban. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply