Politistii care a rupt in bataie un minor in penitenciarul de la Buzias, cercetati de procurori pentru purtare abuziva si plasati sub control judiciar

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a anuntat ca a preluat ancheta penala in dosarul politistilor de penitenciar de la Centrul Educativ Buzias care au batut cu bestialitate un detinut minor si, deocamdata, au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de cei doi inculpati. Cei doi agenti, care au fost filmati in timp ce bateau doi tineri internati in acest centru, sunt cercetati penal pentru purtare abuziva.


”Parchetul de pe langa Tribunalul Timis-Sectia penala a preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, in vederea efectuarii urmaririi penale, cauza avand ca obiect exercitarea unor acte de violenta fizica de catre doi agenti din cadrul Centrului Educativ Buzias asupra a doua persoane internate”, se arata intr-un comunicat de presa, de sambata, al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Potrivit sursei citate, agentul sef principal G.S, din cadrul Centrului Educativ Buzias este cercetat pentru doua infractiuni de purtare abuziva, iar agentul S.A-G este cercetat pentru o infractiune de purtare abuziva.

”In fapt, in sarcina inculpatului G.S. s-a retinut ca in data de 24.07.2023, in jurul orelor 16, in incinta Centrului Educativ Buzias, pe fondul unui conflict verbal intre persoanele internate, inculpatul ar fi aruncat-o la pamant pe persoana vatamata C.S. – persoana internata in Centrul Educativ Buzias, apoi ar fi lovit-o cu mana, cu tonfa din dotare si cu genunchiul, in timp ce inculpatul S.A.-G., ar fi tinut-o imobilizata pe persoana vatamata C.S. in timpul agresiunii, provocandu-i astfel leziuni care au necesitat 1-2 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare.

Ulterior, inculpatul G.S. s-a deplasat catre persoana vatamata V.I. – persoana internata in Centrul Educativ Buzias, pe care ar fi prins-o de gat si ar fi lovit-o cu palma peste fata, nefiindu-i provocate leziuni care sa necesite zile de ingrijiri medicale pentru vindecare”, se precizeaza in comunicat.

Procurorul din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Timis care coordoneaza cercetarile in cauza a dispus, astazi, prin ordonanta, luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de cei doi. (G.I.)

Leave a Reply