Un politist din Calafat, amenintat de un interlop chiar in curtea Politiei. „In noaptea asta, ori ma duc la puscarie, ori ii omor familia”

Un agent de politie a fost injurat ca la usa cortului si amenintat ca-i va fi omorata familia, iar scena –  care a avut loc, in urma cu doua saptamani, in curtea Politiei Calafat – s-a petrecut chiar sub ochii colegilor politistului, care nu au intervenit.


Scandalul a inceput in data de 18 iulie, dupa ce agentul de politie si o colega a sa au intervenit pe o strada din oras pentru aplanarea unui conflict intre doi barbati. Unul dintre acestia era foarte violent si-l ameninta cu moartea pe celalalt, motiv pentru care politistul a folosit spray-ul lacrimogen din dotare.

Omul legii a incercat sa-l incatuseze, in momentul in care scandalagiul era ametit si statea pe jos, dar rudele acestuia au intervenit in sprijinul agresorului. Dupa ce si-a revenit, barbatul s-a ridicat si s-a repezit la politist. Norocul agentului a fost ca in acel moment la fata locului au ajuns alti politisti si jandarmi. Acestia au reusit, cu greu, sa-l imobilizeze pe turbulent si sa-l bage in masina.

La sediul politiei, circul a continuat. Barbatul l-a injurat pe politist, l-a amenintat cu moartea si a spus ca ii va omori copiii, cu riscul de a face 20 de ani de puscarie.

„In noaptea asta, ori ma duc la puscarie, ori ii omor familia”, se aude amenintarea scandalagiului, in inregistrarea difuzata de Antena 3 CNN. De alaturi se aude o voce care-i spune pe un ton linistit: „Ai un limbaj inadecvat si nu e normal.”

Individul, la bustul gol, si in pantaloni scurti, continua printre rafale de injuraturi: „Tu nu facusi bine ce facusi, iti arat eu tie smecherie… cu toata familia ta”.

Colegii politistului ultragiat au stat, pur si simplu, spectatori la scandal, ascultand injuriile la adresa agentului.

Ei i-au recomandat acestuia din urma sa stea departe de agresor, pentru a nu-l intarata si mai tare.

Scandalagiul a fost trimis acasa in aceeasi seara, fara a fi audiat.

A doua zi, politistul a facut plangere la Parchet pentru ultraj. Procurorii au dispus pe numele scandalagiului control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile.

„Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Dolj nu a mediatizat cazul. Abia dupa ce Antena 3 CNN a intrat in posesia imaginilor scandalului, conducerea IPJ Dolj a anuntat ca a demarat o ancheta interna pentru a se stabili exact ce s-a intamplat”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Loredana Chimoiu. (V.E.)

Sursa: Antena 3 CNN

Leave a Reply