Exceptia care confirma regula! Politistul Valer Kovacs, amenda maxima aplicata unui sofer arogant, care i-a aratat portofelul doldora de bani

Desi, luna trecuta, a lansat un apel pe TikTok catre toti politistii din tara, carora le-a cerut sa nu mai aplice amenzi, ci doar avertismente, Valer Kovacs, agentul incoruptibil de pe autostrada A1 Deva – Nadlac, a recunoscut ca sunt si cazuri in care da amenzi maxime. „Gata cu fabrica de dat amenzi, s-a terminat!”, a transmis politistul timisorean, luna trecuta, intr-un clip care a adunat peste 2 milioane de vizualizari.


La nici o luna de la mesajul rebel, agentul sef Valer Kovacs a relatat, in cadrul unei emisiuni de la televiziunea 9TV, imprejurarea in care un sofer a primit amenda maxima.

„Si eu aplic amenzi, in special la oamenii nesimtiti. Le dau amenda maxima. Sunt oameni aroganti, oameni care privesc alti oameni cu superioritate. Am oprit un autoturism pentru viteza. Soferul mi-a desfacut portofelul, asa, ca sa arate catre mine ca este doldora de bani, si a scos exact din mijloc permisul si buletinul. Ce sa zic, avea o aroganta in el, fantastica. Am scris amenda maxima atat de repede, ca nici n-a reusit sa respire. Cand am venit inapoi cu dovada si i-am luat permisul, i-a picat fata. Deci, a plecat cu portofelul doldora, dar fara permis”, a povestit Valer Kovacs in emisiunea Apelul de seara, moderata de Diana Mihai.

Reamintim ca, in urma cu o luna, politistul care a devenit spaima soferilor pe autostrada A1, a facut un apel la colegii sai rutieristi sa nu mai dea amenzi.

„Fac apel la toti politistii romani sa adoptam aceasta forma de protest care nu va afecta societatea civila sub nicio forma. Cea mai dura forma de protest pe care o poate adopta un politist activ in Romania impotriva guvernului care ne-a ingenunchiat timp de 33 de ani este de a aplica avertismente scrise fara valoare. Gata cu fabrica de dat amenzi. S-a terminat!”, a spus Valer Kovacs in clipul video postat pe TikTok.

Totusi, iata ca mai sunt si exceptii, de care trebuie sa tina cont procurorii din Arad, care i-au deschis un dosar penal pentru refuzul de a amenda soferii contravenienti. (G.I.)

Leave a Reply