Accident feroviar in Timis! Un TIR din Serbia care transporta 20 tone azotat de amoniu, lovit de o locomotiva de manevra

Un TIR inmatriculat in Serbia, care transporta ingrasaminte chimice, a fost lovit, marti dupa-amiaza, de o locomotiva de manevra, la o trecere la nivel cu calea ferata intre localitatile Becicherecu Mic si Dudestii Noi, din judetul Timis.


Centrul Infotrafic a informat ca o locomotiva care circula pe relatia Timisoara – Cenad, la pasajul de cale ferata, a intrat in coliziune cu un TIR care transporta ingrasaminte chimice, din care o parte s-a scurs pe carosabil. A fost oprita atât circulatia rutiera, cât si cea feroviara, pentru curatarea zonei.

”Astazi, 08.08.2023, la ora 15:36 am fost solicitati sa intervenim pentru asigurarea masurilor PSI si de prim ajutor in urma producerii unui accident feroviar intre o locomotiva si un autotren, intre localitatile Becicherecu Mic si Dudestii Noi. Din primele informatii, autotrenul este incarcat cu aproximativ 20 tone de azotat de amoniu 16% si pentauxido de fosfor 20%”, s-a mentionat intr-un comunicat emis de ISU Timis.

La fata locului s-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de descarcerare grea, un echipaj CBRN si o ambulanta SAJ.

Nu au existat scurgeri de combustibil si nici instalatii defecte. Conducatorii autotrenului si locomotivei nu au avut nevoie de ingrijiri medicale. (V.E.)

Leave a Reply