Facturile abonatilor la sistemul centralizat de termoficare al orasului, subventionate de Primaria Timisoara cu peste 110 milioane de lei

Primaria Municipiului Timisoara a anuntat ca, in perioada urmatoare, intentioneaza sa vireze inca 10 milioane de lei in contul companiei de termoficare Colterm, pentru a compensa pierderile tehnologice induse, aferente anului 2022. Fondurile vor ajuta compania sa asigure stocuri suficiente de combustibili pentru sezonul de iarna 2023-2024.


In contextul unei piete energetice imprevizibile, ce inregistreaza fluctuatii mari de pret la materiile prime (in special gaz si carbune), fiind de asteptat ca preturile la combustibili sa creasca in perioada urmatoare, conducerea Primariei Municipiului Timisoara este decisa sa vireze in conturile Colterm inca 10 milioane de lei, incepand chiar din aceasta vara.

In ultimele luni, compania de termoficare a facut eforturi semnificative in vederea asigurarii unui stoc suficient pentru sezonul de iarna 2023-2024. In acest moment, Colterm are inmagazinate peste 36.000 tone de carbune si aproape 72.000 MWh de gaz. In comparatie cu situatia de anul trecut, stocurile de carbune sunt aproape duble, iar cele de gaz, inmagazinate in depozite subterane, sunt de peste 6,5 ori mai mari.

De la inceputul acestui an, Primaria Municipiului Timisoara a sprijinit Colterm cu suma de 138,3 milioane de lei, reprezentand subventii la facturile timisorenilor racordati la sistemul centralizat de termoficare in valoare de 112,2 milioane de lei si pierderi tehnologice induse, aferente anului 2022, in valoare de 26,1 milioane de lei.

Prin aceste eforturi financiare considerabile, Primaria Municipiului Timisoara isi reafirma sprijinul major pe care il acorda sistemului de termoficare centralizat al municipiului.

Propunerea de a vira cele 10 milioane de lei in conturile Colterm va fi supusa aprobarii Consiliului Local Timisoara in urmatoarea sedinta de plen, care va avea loc miercuri, 9 august, de la ora 17, prin platforma online de videoconferinta. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply