Motociclistii le dau batai de cap politistilor din Suceava. Un biker care circula cu aproape 200 km/h, urmarit pe DN 17, dupa ce a refuzat sa opreasca la semnal

Motociclistii le dau mari batai de cap politistilor rutieristi din cadrul Politiei Municipiului Suceava. Dupa ce, zilele trecute, au aplicat o amenda in cuantum de 17.805 lei si au deschis dosar penal unui motociclist care circula cu 114 km/ h prin Suceava, intr-o zona cu limitare de 40 km/ h, care nu a oprit la semnalul agentilor si nici nu avea permis pentru categoria A1, mai recent, au identificat in trafic un alt motociclist care a condus cu aproape 200 km/h.


Astfel, in data de 4 august, in jurul orei 9,25, politistii din cadrul Biroului Rutier – Politia Municipiului Suceava, in timp ce executau serviciul cu autospeciala cu aparat radar, au surprins ruland pe DN 17 o motocicleta cu viteza de 197 km/h, pe un segment de drum cu limitare de viteza la 80 km/h.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, insa conducatorul motocicletei si continuat deplasarea, fiind urmarit cu autospeciala de politie si oprit dupa cativa kilometri pe DN 17.

Pe langa depasirea vitezei legale, pe parcursul urmaririi motociclistul a realizat si o depasire interzisa, cu incalcarea marcajului longitudinal continuu.

Dupa ce s-a reusit blocarea si oprirea motocicletei in conditii de siguranta, politistii l-au legitimat pe motociclist, fiind vorba de un tanar din satul Darmoxa, oras Brosteni.

Pentru abaterile rutiere savarsite politistii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 zile, dar si sanctionarea contraventionala cu amenzi in valoare totala de 4.060 lei.

In acest context, oamenii legii atrag atentia ca neoprirea la semnalul regulamentar al politistului rutier nu este doar o contraventie, ci poate atrage consecinte din cele mai grave pentru soferul care incalca legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alti participanti la trafic (soferi sau pietoni) si chiar pentru politistii care vor desfasura activitati de interceptare si oprire. (V.E.)

Leave a Reply