Doua cimitire importante din Timisoara, concesionate catre Horticultura. “Sa putem ingriji cum se cuvine locurile de veci ale timisorenilor”, explica primarul Fritz

Compania municipalitatii care se ocupa de ingrijirea spatiilor verzi din Timisoara va prelua in administrare, pentru urmatorii cinci ani, doua cimitire ale orasului: Sagului si Rusu Sirianu. Proiectul pilot reprezinta o premiera si o provocare pentru Horticultura si are ca scop imbunatatirea aspectului, curateniei si serviciilor din aceste cimitire.


Multi timisoreni s-au aratat nemultumiti de modul deficitar au fost intretinute cimitirele. Am simtit de fiecare data acelasi lucru si sunt hotarat sa schimbam situatia. Am ales aceasta varianta, tocmai ca sa putem ingriji cum se cuvine locurile de veci ale timisorenilor.

Horticultura, compania municipala, a trecut in ultimul an si jumatate printr-un proces larg de reforma si modernizare. Rezultatele se vad in parcurile si zonele verzi ingrijite de aceasta. Consider acum ca este pregatita sa faca fata unei noi provocari si sa readuca aceste doua cimitire la un aspect civilizat si demn”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Pana in prezent, administrarea cimitirelor din municipiu a fost facuta de catre operatori privati. Mentionam ca Horticultura este un operator economic specializat pentru efectuarea acestor activitati.

”Administrarea parcurilor din zona centrala este o prioritate pentru noi, de la preluarea acestora. In urma rezultatelor bune obtinute, ne asumam o noua provocare, aceea de a participa la acest proiect de preluare a doua cimitire importante ale Timisoarei, in colaborare cu Primaria Timisoara”, a declarat Dan Rusu, directorul Horticultura.

Proiectul va fi supus aprobarii Consiliului Local, iar dupa aceea, Horticultura va avea ca sarcina obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor ce decurg din contractul de concesiune.

De asemenea, in urma unui raport de expertiza, Horticultura va achita Primariei Timisoara o redeventa anuala de 150.400 de lei. In plus, se obliga sa realizeze investitii de 110.000 de lei/an in cele doua cimitire. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply