Un ofiter de informatii al Armatei, trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi furat 16.000 de euro din casa unui coleg de la DIA

Un ofiter de informatii al Armatei a fost trimis in judecata sub acuzatia ca i-ar fi furat unui coleg de serviciu banii din locuinta, dupa ce au petrecut impreuna. Evenimentul ar fi avut loc, la inceputul lunii aprilie 2023, si s-ar fi petrecut chiar in casa victimei, tot ofiter de informatii la DIA, unde cei doi continuasera o petrecere inceputa la un restaurant.


Gazda s-ar fi laudat cu economiile sale si i-ar fi aratat oaspetelui cutia in care avea 16 mii de euro, o mie de dolari si 20 de mii de lei. In momentul in care gazda a plecat la baie, banii au disparut si, odata cu ei, si oaspetele, care a si fost reclamat imediat la politie.

„Persoana vatamata estimeaza ca a stat doar un minut la baie, dupa care a constatat ca numitul I.C.A. nu se mai afla in apartament, iar atunci cand a verificat cutia a remarcat disparitia intregii sume de bani. Persoana vatamata l-a apelat pe numitul I.C.A., intrebandu-l de ce a plecat si spunandu-i ca i-au disparut banii, iar acesta i-a spus “Asta e!”, dupa care nu i-a mai raspuns la telefon”, se mentioneaza in rechizitoriul ajuns pe rolul Tribunalului Militar Bucuresti.

Convinsi de acuzatia ca ofiterul de informatii militare si-ar fi jefuit tovarasul de pahar, procurorii militari l-au retinut pe locotenentul-colonel, ba chiar au trimis la Tribunalul Militar propunerea de arestare preventiva a acestuia. Doar ca, inainte de inceperea sedintei de judecata, anchetatorii l-au anuntat pe judecatorul militar ca, intre timp, suspectul a fost eliberat si ca nu se mai insista pentru nicio masura preventiva impotriva acestuia.

“A declarat organelor de politie si ulterior la Parchet ca a gasit sumele de bani reclamate ca fiind sustrase, favorizandu-l practic pe acesta pentru a nu raspunde penal pentru infractiunea de furt calificat. In realitate, in rechizitoriu, se retine ca banii au fost intr-adevar sustrasi si ulterior predati de autorul furtului, pentru a nu mai fi descoperita fapta”, a precizat lt. col. mag. George Nica, purtatorul de cuvant al Parchetului Militar Bucuresti.

Cu alte cuvinte, pentru a-si salva prietenul, pagubitul i-a anuntat pe anchetatori ca ar fi gasit suma ratacita. Nu a fost crezut, asa ca, si el, si colegul pe care il reclamase, au ajuns la detectorul de minciuni. Nu i-au convins pe experti ca spun adevarul. Din rapoartele de constatare criminalistice privind detectarea comortamentului disimulat a reiesit ca ambii ofiteri au mintit.

In aceste conditii, cei doi ofiteri DIA au fost trimisi in judecata si vor fi judecati pentru acuzatiile de furt calificat si, respectiv, favorizarea faptuitorului, pentru care risca, daca vor fi gasiti vinovati, pana la 5 ani de inchisoare. Si chiar daca se bucura de prezumtia de nevinovatie, pana la o decizie definitiva a instanelor militare, coloneii vor fi suspendati din functiile detinute in serviciul militar de informatii. (G.I.)

Leave a Reply